Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Bursa'nın şeftali deposu İnegöl'de, Türkiye'nin en dayanıklı raf ömrü olan İnegöl şeftalisinin hasadı devam ediyor. Eylül ayına kadar sürecek hasatta 18 bin dekarlık alanda 55 bin ton şeftalinin hasadı yapılacak.

Sıcak havalardan etkilenmek istemeyen tarım işçileri ise mesaiye sahurdan sonra başlıyor. Sabah ezanıyla hasada başlayan işçiler, öğleye kadar çalışıyor. Üniversite öğrencilerinin de çalıştığı tarlalardan toplanan şeftaliler Türkiye geneline gönderiliyor.

Şeftali hasadına giden mevsimlik işçi Sakarya üniversitesi Turizm ve Otelcilik 1. Sınıf öğrencisi Canan Sevgi, okul harçlığını kazanmak için tarlalarda çalışıyor.

Sevgi yaptığı açıklamada; "5 yıldır harçlığımı kazanmak için tarlalarda işçilik yapıyorum. Kazandığım parayı eğitimim için harcıyorum" dedi.

İsaören Mahallesi'nde hasat yapılan şeftali tarlalarını gezen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Şeftali hasadımız hayırlı ve bereketli olsun. Erkenci şeftali hasadımız başladı. Biz de şeftali çeşidi olduğu için hasat Eylül ayına kadar devam ediyor. İhracat beklentimiz var. Bu sene Kursunlu'dan 20 Tır çilek gönderdik. Şeftalimiz güzel neden olmasın." dedi.

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise Bursa genelinde şeftali üretiminin en çok yapıldığı yerin İnegöl olduğunu ifade ederek, "Raf ömrü diğer illerdeki şeftalilere göre 3 gün fazla. Yaklaşık 6 gün raf ömrü var İnegöl şeftalisinin. Raf ömrünün uzun olması tüketiciye avantaj sağlamakta" dedi.