YENİ SINAV SİSTEMİ

Üniversiteye geçiş sisteminin değişmesiyle birlikte ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alınan yeni sınav sistemi olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran Cumartesi - 1 Temmuz Pazar günleri yapıldı.

VELİLER YALNIZ BIRAKMADI

Öğrenci ve velileri, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Bazı öğrencilerin heyecan ve stresi gözlerden kaçmadı.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

Son dakikaya kadar yanlarından ayrılmayan velilerin bazıları çocukları içeri girene kadar yalnız bırakmadı. Bazıları Kuran'ı Kerim okuyup, dualar ederek, evlatlarına manevi destekte bulundu.

GEÇ KALANLAR ALINMADI

Sınava giriş saatini kaçıran bazı öğrenciler içeri alınmadı. Bu duruma bazıları isyan etti, bazıları ise hiçbir şey demeden okuldan ayrıldı.

Sınava girişte ÖSYM'nin koyduğu yasaklar tamamen uygulanırken, öğrenciler tepeden tırnağa aranıp, sınav kağıdı ve kimlikleri haricinde başka bir şeyle içeri alınmadı.

ÖĞRENCİLER SINAVDA VELİLER DUADA

Saat 10.15'de başlayan sınava 15 dakika öncesine kadar öğrenciler sınav salonlarına alındı. Sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler, emniyet ekiplerinin sınav kurallarını sağlaması amacıyla arama yapmasının ardından salonlara alındılar.

1 dakika bile geç kalan sınav yerine alınmayınca büyük üzüntü yaşandı. Bazı adaylar sınav binasına saniyeler kala koşarak girerken, bazıları ise 1 dakikayla sınavı kıl payı kaçırdı Okulların çevresinde bekleyen aileler ise, sınav boyunca dua etti.