Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı
7 Nisan Kimya Günü ve Kimyagerler Haftasının tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor olmasını arzu ettiğini belirten Kimyager Yusuf Sert, "Sosyal medyada bir kaç paylaşımdan ileriye gidemeyen bir haftadan ibaret kalıyor. Çok üzücü ama gerçek... İsterdim ki okullarımızda bu hafta şenliklerle kutlansın, küçük küçük uygulamalarla kimya bilimi öğrencilerimize sevdirilsin. Küçüklüğümden hatırlarım, yerli ürünlerin kullanımını teşvik etmek amacıyla yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı.." sloganı ile yerli malı haftası düzenlenirdi. Şimdilerde devam ediyor mu bilemiyorum. Ne de güzeldi bu hafta..! Hala unutamadığım sahneler var zihnimde."
"Düşünsenize okullarımızda minik çocuklarımıza bir hafta boyunca çeşitli şenliklerle, eğlenceli aktivitelerle bilim haftası kutladığımızı. Güzel olmaz mı sizce de? O hafta tüm gün öğrenciler kimya etkinlikleri ile meşgul olacak. Ödev yok, sınav yok, sadece yaratıcı güçlerini ve yeteneklerini kullanarak öğrenirken uygulayacakları aktiviteler var. Bu beni daha yazarken heyecanlandırdı. Çünkü ülke olarak temel bilimlerin gelişmesine çok ihtiyacımız var."
"Bilim yapmak için kullandığımız en basit kimyasalları bile ithal eden bir ülkeyiz. Biz bilimi bile ithal ediyoruz. Kendimiz üretebilmemiz için kendi bilimimizi yapabilmemiz için çocuklarımızın ufkunu çok küçük yaşlarda açmamız gerekmez mi? Okullarımızda kimyayı, fiziği, astronomiyi, biyolojiyi, matematiği kısacası temel bilimleri daha küçük yaşlarda seven dinamik beyinler yetişse güzel olmaz mı? Öğrenmeyi, zorunluluktan çok zevk kaynağı olarak gören beyin neler icat eder bir düşünün."
"Demem o ki; böyle haftalar ülke çapında şenlik havasında kutlanmalı ki farkındalık oluşsun, merak uyandırsın. Geleceğimizi inşa edecek yetenekli nesillerin beyinlerine sağlam temeller atılmasını sağlasın. Umudum ilerleyen yıllarda bu hayallerimin gerçek olduğu nice kimya haftalarını görebilmek... Kimya mesleğinin en temel unsuru olan kimyagerlerimizin 7 Nisan Kimya Günü ve Kimyagerler Haftasını kutluyor, tüm meslektaşlarımızın ve tüm kimya çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum." diye konuştu.