Bu yıl hem güvenlik hem de sağlık koşullarının artan önemi düşünülerek Ufka Yolculuk'ta farklı bir sınav sistemi uygulandı. Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyan sistemde, yarışmacılar sınava kendi bilgisayar, tablet ve telefonları ile katıldılar. Yarışmacılar Ufka Yolculuk tarafından özel hazırlanan online bir sınav sisteminde, gözetmenler tarafından verilen kişiye özel kodlarla sınava giriş yaptılar. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 400.000 öğrencinin başvurduğu yarışmanın 1. aşama sınavında başarılı olan yarışmacıların 2. Aşama Online Sınavları, 81 il, 537 ilçe, 855 sınav merkezinde 2500 gönüllü gözetmenin desteği ile gerçekleştirdi.

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

Bursa'da İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün organizasyonunda yürütülen yarışmada öğrenciler Bursa kent merkezi(3 ilçe) ile 14 ilçede belirlenen sınav merkezlerinde sınava katıldılar. Ufka Yolculuk Bursa İl Temsilcisi Ümit Sadık Kurşun, sınav sonrası yaptığı açıklamada, sınavın hem ülke genelinde hem de Bursa kent genelinde sorunsuz olarak tamamlandığını söyledi. Sınav soru ve cevapları 5 Temmuz'da yayınlanacak. Sınav sonuçları ise 14 Temmuz'da yarışmacı sayfalarında görülebilecek.