Ufka Yolculuk kayıtları başladı

2013 yılından bu yana Server Yaşam Vakfı bünyesinde çeşitli yaş gruplarına yönelik yapılan ve "Kaybedeni Olmayan" yarışma, Ufka Yolculuk bu yıl 9. kez düzenleniyor. © ÖZGÜR YILDIRIM

KONU SAĞLIKLI YAŞAM

Sağduyulu Yaşam merkezinden hareketle bu yılın konusu olarak "Sağlıklı Yaşam" başlığı seçilen yarışmada katılımcılar üç kategoride hazırlanan eserlerden sorumlu olacak.

18 Ocak tarihi itibari ile kayıt almaya başlayan Ufka Yolculuk yarışması her şeyden önce doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlakı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamayı, okuma alışkanlığını geliştirmeyi; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

"Sağlıklı yaşam için oku, sağlıklı yaşamı seç ve sağlıklı yaşam için harekete geç" parolası ile tüm genç ve çocukları davet eden Ufka Yolculuk ekibi bugün ve yarın için güçlü nesillerin yetişmesinde pay sahibi olmayı, farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

SON KAYIT TARİHİ 12 NİSAN 2021

ufkayolculuk.com adresinden "KAYIT OL" butonuna tıklanarak ya da okullardaki gönüllüler aracılığı ile kayıt yapılabilecek yarışmaya başvurular 12 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

Katılımcılar 11 Nisan Pazar - 12 Nisan Pazartesi 2021 tarihinde yapılacak 1.aşama sınava bulundukları yerden 08.00- 20.00 saatleri arasında 2 gün boyunca online olarak girebilecekler. 2. aşama sınav ise 23 Mayıs 2021 Pazar günü 10:00 - 12:00 saatleri arasında randevulu sistemle yine online olarak yapılacak.

3 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, "Nereden Geliyor Bu Sesler?", ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar "Bir Acayip Yolculuk", lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise "Sağlık Olsun!" kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

Doğru bilginin en büyük ödül olduğu bu yüzden okuyan herkesin kazandığı Ufka Yolculuk Yarışması kitap okumayı daha da çok sevdirmek için birbirinden özel yüzlerce ödül verilecek. Türkiye geneli ödüllerde dereceye girenlere çeşitli hediyeler de verilecek.

Bursa organizasyonunu İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün yürüteceği yarışma ile ilgili detaylı bilgiler ufkayolculuk.com sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor.