Yeni programların da açılışının yapıldığı program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Engelli öğrencilerin zeybek gösterisiyle devam eden programda konuşan merkezin sahibi Sözer Özbek, İnegöl'ün ilk rehabilitasyon merkezi olan Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin 2002 yılında hizmete açıldığını söyledi.

Artan talep üzerine eski binanın yanına ek bina yaptıklarını aktaran Özbek, "2002 yılında Bursa'da çalışan fizyoterapist Ahmet Dükkancı ve sosyal hizmet uzmanı olan şahsım Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı olarak İnegöl'ün özel eğitime ihtiyacı olduğu düşüncesiyle 2002 yılında Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak zihinsel, bedensel ve otizm olmak üzere 3 programla hizmet etmeye başladık ve devam etmekteyiz. Artan talep üzerine eski binamızın yanına 850 metre kare alan üzerine yeni alanımızı inşa ettik."

"Dil konuşma ve özel öğrenme programlarını da ekleyerek, 5 program 28 bireysel dört grup, 6 fizyoterapi kontenjanıyla 1 müdür, 22 uzman personel ve 16 idari personelle 400 öğrenci ve aileye özel eğitim hizmeti sunmaktayız. Misyonumuz özel eğitime ihtiyaç duyan her bireye ulaşmak ve özel eğitim hizmetlerinden yararlandırmak. Vizyonumuz ise geleceğin özel eğitim problemlerine karşılık hazırlıklı olmak ve en iyi kaliteli özel eğitim hizmetini değişen, gelişen, zaman ve koşullara uygun olarak sunmaktır" dedi.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğinin 17 yıl önce kurulduğunu hatırlatan dernek başkanı Halil Peynirci ise 2 olan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bugün 8'e yükseldiğin ifade ederek, İnegöl'ün özel çocuklar için seferber olduğunu belirtti.

Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da hayırlı olsun dileklerini ileterek, "8 tane Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 1200'e yakın öğrenci eğitim görüyor. İlçemizde 3 tane de özel eğitim okulu var. Özel çocuklarımızın her türlü eğitim ve destek hizmetleri karşılanıyor" diye konuştu.

Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan hain silahlı saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alper Taban ise Devletin engellilere imkan sağlandığını ifade ederek, "Bu çocukları çok seviyorum. Onlar bize Allah'ın emaneti" dedi.

Son olarak konuşan Kaymakam Şükrü Görücü de Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan hain silahlı saldırıyı kınayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Engelli çocuklara hizmet etmenin önemine vurgu yapan Kaymakam Görücü, özel çocuklara hizmet etmenin ibadet kadar değerli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından engelli öğrenci öğretmeniyle birlikte türkü seslendirdi. Daha sonra dua yapılarak ek binanın açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.