Turnike Geçiş Sistemleri, sınırlandırılmak, düzenlemek, kontrol altında tutulmak istenen her alanda Giriş Çıkışı Kontrol Altına Almak için kullanılan Geçiş Kontrol Sistemleridir.

Turnike Sistemleri vasıtası ile işletmeye, plazalara, otellere, işletmelere, statlara, otogar işletmelerinin tuvaletlerine, sinema girişlerine, spor salonlarına ve kısacası Kontrollü Geçiş yapılması istenen her yere gelen ziyaretçilerin takibi sağlanarak izinsiz kişilerin girişleri engellenir.

Kullanım alanlarına ve amaçlarına göre Turnike Geçiş Sistemleri Modelleri çeşitlilik gösterir. Bunlar; Hızlı Geçiş Turnike Sistemleri, Tripod Turnike Sistemleri (Bel Turnike Sistemleri, Üç Kollu Turnike Sistemleri), Boy Turnike Sistemleri, Swing Gate Turnike Sistemleri (VIP Turnike Sistemleri, Engelli Geçiş Kapıları) dir.

Turnike Geçiş Sistemleri, teknoloji ile uyumlu yazılım ve donanımlar ile birlikte entegre çalışarak yüksek güvenlik, kontrol ve analiz sağlayan sistemler haline gelmektedir. Bunlar, Personel Takip Sistemleri Çeşitleri ile birlikte entegre olarak Kartlı Turnike Sistemleri, Parmak İzli Turnike Sistemleri, Yüz Tanımalı Turnike Sistemleri ve Şifreli Turnike Sistemlerini oluşturarak Güvenli Geçiş Kontrolünü sağlar.

MONTAJ İŞLEMLERİ

Turnike Geçiş Sistemleri Montajı yapılırken izlenecek olan adımlar aynı olup mekanik aksamı bütün turnikeler için aynıdır. Sadece mekanik yapıyı tetikleyip harekete geçiren bölümler farklılık gösterir.

Turnike Montaj yeri kullanıcıların talepleri göz önünde bulundurularak ve kullanım alanın özelliklerine göre Turnike Modeli belirlenmelidir. Montaj öncesi yapılan Turnike Sistemleri Keşif Ve Projelendirme sonucunda turnikelerin hizmet vereceği lokasyonlar belirlenmelidir.

Turnikelerin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için kayıklık olmamasına dikkat edilerek çalışmasını engellemeyecek şekilde montaja başlanmalıdır.

Turnike Sistemlerinin sabitleneceği zeminin düz olması gerekir, zeminin bozuk olması halinde ise montaj yapılmadan önce zemin beton ile düzleştirilmelidir.

Turnikenin birbiriyle eklenecek parçalarının bağlantı yerlerine montaj delikleri işaretlenir ve turnike bacaklarının delikleri Ø13'luk matkap yardımıyla delinmelidir. Çalışmasında bir aksaklık yaşanmaması adına açılan bu deliklere hava tutularak tozdan arındırılması gerekir. Temizlenmiş deliklerin içerisine çelik gömlekli dübeller çakılmalıdır, ancak tutma özelliğinin olmadığı zeminlerde ise kimyasal dübel uygulanabilmektedir. Kimyasal dübel ortalama 30 dakikada sertleşeceği göz önünde bulunarak beklenmelidir.

Turnike yere montajını sağlayan ayakları çelik dübeller ile dikkatli bir şekilde yere sabitlenerek turnike kasası ayağa monte edilmelidir.

Elektrik aksamı bağlantılarını yapmadan önce geriliminin bağlanacak olan Turnike Sistemin besleme gerilimine uygun olduğunu kontrol edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Turnikenin bulunduğu konuma kadar çekilmiş olan enerji ve kumanda kabloları işlenerek bağlantıları dikkatlice yapılmalıdır.

BAKIM YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Turnike Geçiş Sistemleri Alanında Uzman Ekip tarafından yılda bir kez yapılmaktadır.

2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek 2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek

Turnike Sistemlerinin Genel Bakım Ve Temizliği yapılır. Sistemlerin yere montaj vidaları ve mekanizma montaj vidaları teknik servis tarafından kontrol edilmeli gevşek vidalar sıkılmalıdır. Turnike Sistemlerinin kollar ve göbek kısmında yer alan cıvata, setskurlar ve mekanizma üzerindeki yaylar kontrol edilmelidir. Aşınma nedeni ile işlevini yerine getiremeyen yaylar değiştirilmelidir. Sistemin çalışma aşamasında ses ve aşınmaya yol açacak olan kısımların yağlanması gerekir.

Turnike Sistemlerinin İşleyişini sağlayan rulmanlar, yaylar, solenoidler, mekanizma cıvataları, hidrolik şok emici kontol edilerek son olarak ayarları yapılmalıdır.

AVANTAJLARI

Turnike Sistemlerinin Avantajlarına değinmek gerekirse: Alanlara giriş ve çıkışların belirli bir düzen içinde yapılmasını sağlayarak kullanıldıkları alanda disiplin oluşturur. Giriş yetkisi olmayan ya da istenmeye kişilerin girişlerini engelleyerek güvenliği arttırır. Yoğun ve karışık alanlarda kullanılabilen bu sistemler düzen sağlar.

Estetik görünüme sahip olmaları ve dayanıklı çelik yapıları ile farklı özelliklere sahip iç ve dış pek çok mekanda rahatlıkla kullanılabilirler.

Personel Takip Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri, Yemekhane Kontrol Sistemleri ve Ziyaretçi Kontrol Sistemleri gibi birçok sisteme adapte edilerek birlikte kontrol ve raporlama sunarak kolaylık sağlar.

Hızlı ve güvenli oluşu sayesinde küçük ve büyük çaplı her alanda kullanabilen Geçiş Kontrol Sistemidir.

Turnike Sistemlerinin uygun fiyatlı olma avantajı sayesinde günümüzde bir çok sektörde ve mekanda Kontrollü Geçiş Sağlamak İçin tercih sebebi olmuştur.

"Gazi Information Teknolojinin sunduğu Profesyonel Turnike Sistemleri ile siz de giriş ve çıkışlarınızı güvenlik çemberinize alın. Fırsatlarla dolu Güvenlik Hizmet Paketlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz www. gazitek.com.tr."