Kınabaş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin Tapusu Lozan Barış Anlaşması. Tam bağımsız Türkiye yolunda ve Cumhuriyetimizin kurulmasında dönüm noktası olan Lozan Barış anlaşmasının önemini bir kez daha anladık. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnetle özlemle anıyoruz. 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre bin Lozan şehrinde yapılan anlaşma Cumhuriyetimizin tapu senedidir"

"Kurtuluş savaşımızdan sonra kazanılan zafer sonrası Türk ulusu bağımsızlığını kazanmış ülke yeniden inşa edilmeye başlanmış Mudanya ateş kes anlaşmasından sonra itilaf devletleri 1922 de TBMM Lozan'daki Barış konferansına davet ettiler. Bu konferansına Mustafa Kemal Atatürk İsmet İnönü'yü görevlendirmiştir. Mudanya görüşmelerine katılan İsmet İnönü Lozan'a baş temsilcisi olarak gitmiştir. İtilaf devletleri TBMM hükümeti üzerinde baskı kurmak için İstanbul hükümetini çağırsalar da bu duruma tepki gösteren TBMM Hükümeti 1 kadım 1922 de saltanatı kaldırmıştır. İsviçre'de yapılacak olan Lozan anlaşması ile TBMM Hükümeti Misak-ı Milliyi gerçekleştirmeyi Türkiye'de bir Ermeni devleti kurulmasını engellemeyi Kapitülasyonları kaldırmayı Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunları çözmeyi amaçlamıştır. Bu anlaşmada temel konularda tarafsız taviz vermeği yanaşmaması üzerine 4 Şubat 1923 görüşmeler kesildi. Bu durum savaş ihtimali gündeme getirdi Mustafa Kemal Atatürk Türk ordusuna savaş hazırlıklarına başlamasını emretti"

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Yeni bir savaşın başlaması ihtimali üzerine 23 Nisa'n 1923' de görüşmeler tekrar başladı. 24 Temmuz 1923 e kadar devam eden görüşmeler ile bu süreç Lozan Barış anlaşması ile sonuçlanmıştır. Anlaşma tüm tarafların onayıyla resmi olarak Paris' e iletildikten sonra 6 Ağustos 1924 yürürlüğe girmiştir. O gün Sevr anlaşmasını imzalayan zihniyet bugün Lozan hakkında mesnetsiz iddialarda bulunarak bu başarıya gölge düşürmek istemektedir"

O ZAMANDA BAŞARAMADILAR ASLA DA BAŞARAMAYACAKLAR

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı ve emperyalist devletlere karşı duruşumuzun tescil edildiği gün olan 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşmasının 96 yıldönümünü kutlar SEVR'i yırtıp atan Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşı İsmet Paşanın başarısını bir kez daha hatırlatıp unutmayacağımızın bilinmesini isteriz. Ayrıca dün 23 Temmuz 1919'da Milli birliğimizin ve beraberliğimizin temellerinin bağımsızlık ilkesiyle atıldığı Erzurum Kongresi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının en önemli buluşmasıdır. Kongrenin 100'üncü yılında da "Vatan bir bütündür parçalanamaz" maddesinin önemini bir kez daha vurgulayarak ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Lozan kahramanı İsmet Paşayı ve bu uğurda mücadele edenleri saygı, sevgi ve minnetle anıyor tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz"