4 OKULDAN BİRİSİ

Milli Eğitim Bakanlığının, oyuncak ve akıl-zeka oyunlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile başlattığı proje kapsamında seçilen 4 okuldan birisi olan İnegöl Hacı sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettiği oyuncaklarla adından söz ettiriyor.

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor

Okul tarafından üretilen ahşap oyuncaklar yurt dışına ihraç ediliyor. Öğrencilerin tasarlayıp ürettiği ahşap oyuncaklar, Türkiye genelindeki oyuncak firmalarına satılıyor. Fabrika gibi çalışan Tematik lise, ayda yaklaşık 5 bin oyuncak üretimi yapıyor. Mobilya ustası gibi çalışan okulun öğrencileri ise döner sermayeden para da kazanabiliyor. 3 oyuncağın patentini alan okul, seri üretime geçmeyi planlıyor.

BÜYÜK ORANDA İTHAL EDİLİYOR

Okul Müdürü Şenol Yoğurtçu yaptığı açıklamada, ülkemizde ahşap oyuncak üreten 4 okuldan birisi olduklarını ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı, ülkemizde ihtiyaç duyulan ve büyük oranda ithal edilen ahşap oyuncakların tasarımı ve üretimi ile ilgili önemli bir adım atarak mobilya ve dekorasyon alanında üretim yapan mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ahşap oyuncak üretimi için uygulama başlattı. Okulumuzda, bu okullar arasında yer alıyor."

5 BİN OYUNCAK ÜRETİYOR

"Okulumuz ayda yaklaşık 5 bin oyuncak üretiyor. 10.sınıftan itibaren ahşap oyun üretimine başlayan öğrencilerimizin üretim aşamasında olmalarına önem veriyoruz. Ürettiğimiz oyuncakları Türkiye genelindeki oyuncakçılara satıyoruz. Bu firmalar aracılığıyla oyuncaklarımız yurt dışına da gönderiliyor. Patentini aldığımız 3 ahşap oyuncağımızı gelecek günlerde piyasaya süreceğiz." diye konuştu.