İnegöl'de faaliyetlerini sürdüren basın mensuplarını ağırlayan Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, Çilek markasının doğuşunu ve gelecek yatırımlarını paylaştı.

Çilek; "'Çilek Odası' konseptiyle bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde uzman olan Çilek, dünyaca ünlü bir Türk mobilya markasıdır. Genç Türk tasarımcılarıyla Doğu-Batı sentezinde evrensel tasarımları hayata geçiren Çilek bebek, çocuk ve gençlere yönelik eğlenceli ve temalı mobilya ve aksesuarlar ile oda atmosferleri tasarlamaktadır. Belirli bir yaş grubuna özel tasarım ve üretim fikrini hayata geçiren Çilek, kendi sektöründeki ilk marka olma özelliğine sahiptir" dedi.

5 KITADA 71 ÜLKE VE 500'Ü AŞKIN SATIŞ NOKTASINDA

"Türkiye'nin önde gelen mobilya firmaları arasında bulunan Çilek'in temelleri 1996 yılında İnegöl'de Mustafa Çilek, Muharrem Çilek ve benim tarafından piyasadaki bebek, çocuk ve genç mobilyası ihtiyacının tespit edilmesi ile atılmıştır" diyen Muzaffer Çilek "Çilek, bebek, çocuk ve gençlere yönelik temalı mobilyaları ile 20 yılı aşkın süredir hayalleri gerçeğe çeviriyor. 5 kıtada 71 ülke ve 500 ü aşkın satış noktasında dünya çocukları ile buluşan Çilek, hem ulusal hem de uluslararası platformda büyümesini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması

ÇİLEK'LE DÜŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Çilek şöyle devam etti: "Çilek markası, en iyiye ve en güzele ulaşmak için; teknolojik tesislerden yalın üretim felsefesine, özgün tasarımlardan fonksiyonelliğe, kullanıcı dostu ürünlerden güvenlik sertifikalarına ve franchise mağazalarından mimari danışmanlık hizmetlerine kadar sektörde ciddi ve ayrıntılı bir çalışmanın ürünüdür. Oluşturduğu özgün tasarımları ve heyecanlı oda atmosferlerini tüm dünya çocuklarına ulaştırmayı hedefleyen Çilek, ilk yıldan itibaren uluslararası pazarlara açıldı ve dünya mobilya sektörünün önemli markalarından biri oldu.

Tüm dünyada franchise modeliyle genişleyerek global bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Çilek, 5 kıtada 71 ülkeye yayılan 500'ü aşkın satış noktasıyla 3 milyondan fazla çocuğun odasını süslemektedir. 60 bin metrekare satış alanı bulunan Çilek 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Japonya'dan Kolombiya'ya, Güney Afrika'dan Rusya'ya, ABD'den Hindistan'a kadar yurtiçinde ve yurtdışında yaygın satış noktalarıyla tüketicilerine ulaşan Çilek; Çilek Franchise Mağazaları'nın yanı sıra MöbelPfister (İsviçre), KikaLeiner (Avusturya), Alghanim (Kuveyt), Liverpool (Meksika), Porta (Almanya) ve Hoff (Rusya) gibi dünyanın prestijli zincir mobilya mağazalarında da satılıyor. 2015 yılı itibari ile ürünleri ile özdeşleşen 'Düşle' sloganı ile tematik ürünlerini çocukların, gençlerin ve ailelerin beğenisine sunacak olan Çilek, 'Hayal Gücü' marka fikri ile de tasarımlarını özgünleştirecektir"

TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇİLEK MARKASININ İMAJI DA ARTTI

660 çalışanının olduğunu söyleyen Çilek, "Her yıl vergi rekortmeni oluyoruz. Çok şükür kazancımız iyi. Bu kazancımızın yüzde 10'luk kısmını Çilek Vakfı bünyesindeki gıda bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi 4 binin üzerindeki ailelere harcıyoruz. Hedefimiz bu sayının giderek artması. 13 yıl yönetim merkezimizi İstanbul'da bulundurduk. Orada beyaz yakalı bulmak zor oluyordu. Şimdi her yere ulaşım kolaylaştı bizde iki yıl önce İnegöl'ümüze yeniden döndük. Türkiye ile birlikte Çilek markasının imajı da arttı." İfadelerini kullandı.

ALMAN FİRMASINI SATIN ALDILAR

1896 yılında kurulmuş olan Almanya'nın köklü mobilya firmasını satın aldıklarını duyuran Çilek, "Bu şekilde Almanya'ya da satış yapıyoruz artık. İnegöl mobilyası bir marka oldu. Her yerden toptancı geliyor. Burası mobilya merkezi oldu. Ankara mobilyada bir numaraydı. Kayseri birkaç alanda kaldı. Eskişehir bitti. Ankara söndü. İnegöl şuan oldukça iyi durumda. İnegöl'de yapılan bir yanlış var. Herkes ev mobilyası üretiyor. Neden bahçe mobilyası veya ofis mobilyaları üretenler yok denecek kadar az? Bence bunlar da üretilmeli" ifadelerini kullandı.

MOBİLYACILAR DA ÖĞRENECEK!

Bilginin paylaştıkça büyüyeceğinin altını çizen Çilek, "İlk olarak basın mensuplarımızı ağırladık. Yarından itibaren mobilyacılarımızı ağırlayıp, çalışmalarımız hakkında detaylı bilgiler vereceğiz" dedi.