CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İdlib'de askerlerimizin bulunacağı yerlerin önceden koordine edilmesine rağmen yapılan yoğun topçu atışı sonrası dört Mehmetçiğimiz şehit edilmiş biri ağır olmak üzere 9 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine , kahraman Türk Silahlı kuvvetlerine ve Yüce Türk Milletine sabırlar diliyoruz"

"İdlib, Suriye'de radikal örgütlerin kontrolündeki son bölgedir. Astana ve Soçi süreçleriyle Türkiye, İdlib için önemli yükümlülüklerin altına girmiştir. Türkiye, İdlib'deki radikal cihatçı örgütlerin silahlarını toplamak ve onları kuzeye doğru çekmek, İdlib'den geçen karayollarının açılmasını sağlamak gibi bir takım taahhütlerde bulunmuştur. Ancak bu yükümlüklerin hiç birisini yerine getirememiştir. Şimdi bunu gerekçe göstererek Suriye rejim güçleri, Rusya'nın da desteğini alarak, İdlib'e yönelik harekat yürütmektedirler. Bu harekat neticesinde yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırlarına doğru hareketlenmiştir. Bunların içinde sayıları 50 bine yaklaşan eli kanlı radikal teröristlerinde olduğunu bölgede yaşayanlar ifade etmektedir. Bu yeni göç dalgası ülkemiz için öncekilerden de daha büyük bir tehdittir"

Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı

"İdlib konusu Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir. Moskova ve Tahran ile yapılan görüşmelerde bu anlayışımız, bu tehdit kuvvetle vurgulanmalıdır. Suriye yönetimi ile temasa geçilmeli ve 1998 Adana Mutabakatı ruhu, iki komşu ülke arasında yeniden canlandırılmalıdır. Tek eksenli dış politikadan bir an önce vazgeçilmeli, başta komşularımız olmak üzere tüm uluslararası aktör ve kuruluşlarla dengeli ilişkiler kurulmalıdır. Tüm bölgeye barış, huzur ve istikrarın geldiği günleri temenni ediyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun şehitlerimize Allah'dan rahmet, yaralılara acil şifalar diler milletimizin başı sağolsun diyoruz"