Turhan Şahin'in açıklaması şu şekilde: "20 Nisan 2016 tarihinde, İnegöl Belediyesi öncülüğünde, İnegöl Ticaret-Sanayi Odası ve İnegöl Kent Konseyi'nin de katkıda bulunduğu "İnegöl Turizmi" adlı bir çalıştay düzenlendi. İlçemiz turizmi için milat kabul edilebilecek bu çalıştayı ülkemizin önemli turizmcilerinden İnegöllü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu yönetti. Katılımcı dokuz akademisyenin altısı da İnegöllülerden oluşuyordu. Sonrasında, 23 Nisan 2017'de İnegöl Turizm A.Ş. kuruldu. 18 Temmuz 2017'de İnegöl Turizm Platformu oluşturuldu. 24 Ekim 2017'de Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu başkanlığında bir toplantıda "İnegöl Turizmi" ele alındı. Günümüze kadar birçok fuar ve etkinlikte yer alınarak "İnegöl Turizmi"nin tanıtım ve gelişimine katkıda bulunuldu."

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

"Bu süreci ilk günden itibaren yakından izleme şansı bulduğum için olabilir, Yürütme Kurulu Üyesi olduğum İnegöl Kent Konseyi adına "İnegöl Turizmi" adlı bir bildiri hazırlamam istendi. Tabii ki, arzum ve kaygım, bilinenlerin dışında yeni bir şeyler dile getirebilmekti. Bunların ışığında, ilçemizin bir turizm merkezi olarak gelişmesini mümkün kılacak önemli avantajların da varlığına inanıyorum. Tarihi şahsiyetlerin kentin kimliğine kazandırdığı katkıyı; Hasan Tahsin-İzmir, Nene Hatun-Erzurum, Sütçü İmam-Kahramanmaraş, Şahinbey-Gaziantep örneklerinden biliyoruz. Osmanlı Hanedanının ilk şehidi Baykoca ve İstiklal Savaşımızın en küçük yaştaki "İstiklal Madalyalı" kahramanı Küçük Kamil ilçemizdeki bu role uyan değerli şahsiyetlerdir. Osmanlının kuruluş sürecinin önemli şahsiyetleri Turgutalp, Babasultan, sonraki dönemlerden İshakpaşa, İshakpaşa Medresesinde görev almış müderrisler, Kasım Efendi, Cumhuriyetimizin ilk kadın milletvekillerinden Şekibe İnsel kent kimliğine katkı yapabilecek diğer önemli figürlerdir"

"İlçemiz; Balkanlar, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler ve Anadolu'nun her köşesinden insanın göç ettiği, göç eden insanların da kendileri gibi kalabildiği önemli bir yerleşim merkezidir. Bu insanların geldikleri topraklarla olan ilişkisi, o ülke ve şehirlerden İnegöl'e turist gelişini de mümkün kılabilir. Ülkemizin en önemli dağ turizmi merkezi Uludağ'ın büyük bölümü ilçemiz sınırlarında yer alır. Fakat ilçemizden Uludağ'daki dağ turizm merkezine bir karayolu bile yoktur. Böyle bir yol yapılması Uludağ'ın ilçemize bakan yüzünü de turizm ile tanıştırabilir. Mesafe kazandığımız yamaç paraşütü ve birçok doğa sporunun da merkezi haline gelebiliriz. İlçemiz, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Bursa'ya 45, Eskişehir'e 105 Km. mesafededir. Turizm acenteleri ile temasa geçilir ve iyi tanıtım yapılırsa bu iki şehre yapılan günlük turlara ilçemizin eklenmesi sağlanabilir. Görüldüğü gibi incelendikçe zenginliği hissedilen turizm potansiyelimiz var. Ulaşım kolaylığını, İnegöl insanının sonuç alma becerisini, her çağrıldıklarında koşarak gelen birbirinden değerli akademisyen turizmcilerimizin varlığını biliyoruz. Ağaç işleri ve mobilya sektörlerindeki tarihsel geçmişi olan başarılı süreç İnegöl insanını başka sektörlere ilgi göstermek zorunda bırakmadı. Yine de turizmi ıskalamamız gerektiğini, son yıllarda belediyemizin in yaptığı yol göstericiliği görevini, önümüzdeki yıllarda İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın üstlenmesi gerektiğini belirtir, saygılar sunarım"