Yeni fuar alanının Bursa'da yapılacak söyleminin gerçek dışı olduğunu aktaran Başkan Yavuz Uğurdağ, "Biz fuar alanıyla ilgili BEBKA destekli bir program ortaya koymaya çalışıyoruz. Özellikle dövizin ve faizin yükselmesinden dolayı maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldık. Bizim yola çıktığımızda ön gördüğümüz maliyet 60-70 milyon civarındaydı. Şuanda fuar alanıyla alakalı maliyet 100 milyon TL civarına yükseldi. İnegöl'ün mobilya başta olmak üzere tüm fuarların yapılabileceği bir fuar alanına ihtiyacı her zaman var. Bunu hiç kimse inkar etmiyor. Tüm sektörlerimiz, esnaf odalarımız ve işadamları derneklerimiz bu projenin İnegöl'de gerçekleşmesinden yana. Fuar alanı Bursa ve BEBKA açısından uygun görülmüyor olabilir ama onların görüşü" dedi.

CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

"İnegöl'ün fuar tecrübeleri değerlendirilmeli" diyen Başkan Uğurdağ, "Eğer Bursa'da bir fuar alanı yapılacaksa bu İnegöl'e yakın bir yerde yapılmalıdır. Mobilya sektörü olarak Türkiye'deki en iyi fuarları gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de bütün fuar şirketleri para kazanmak için fuar yapar. Ancak bizim MODEF'imiz sadece şehre hizmet etmek için fuar organizasyonu yapar. Bu şehrin büyümesinde, ekonomik yapının gelişmesinde fuar organizasyonlarının çok büyük katkısı var. Fuar organizasyonlarının İnegöl'e yakın bir yerde yapılması iddiamızı ve ısrarımızı her daim sürdüreceğiz. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz bu yola çıkarken; yolun zaten zor olacağını biliyorduk. Maliyetli olacağını da biliyorduk" diye konuştu.