AHŞAP SANATA DÖNÜŞTÜ

Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, özel meslek liseleri ile özel eğitim meslek okullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla 22 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında MEB Ahşap Oyuncak Yarışması düzenledi.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

FİNAL İNEGÖL'DE

Temalı ve serbest olmak üzere iki kategoride yapılan ahşap oyuncak yarışmasına ilgi ve katılım yüksek olurken; 427 katılımcıyla gerçekleştirilen yarışmada serbest kategoride ilk 50, temalı kategoride ilk 50 sırada yer almış olan oyuncakların final ve sergisine İnegöl ev sahipliği yaptı. Sergi ve ödül töreninin sunumunda da Gazetemizin yayın danışmanı Ayhan Bayraktar görev aldı.

İLK 100 ESER SERGİLENİYOR

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu (Tematik) Lisesi müdürü Şenol Yoğurtcu, "Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması, yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması, yeni, ergonomiye uygun, araştırma, geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek oyuncakların tasarlanması amacıyla 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında MEB Ahşap Oyuncak Yarışması düzenlendi. Yarışmada ilk 100 eserin yer aldığı oyuncakların sergisini açıyoruz" dedi.

475 PROJE YARIŞTI

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Daire Müdürü Ertuğrul Geçgil ise "Türkiye de ilk olan bir projeye imza atıyoruz. Türkiye genelinden 475 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 100 oyuncak finale kaldı. Burada yapacağımız değerlendirmeyle yarışmanın şampiyonlarını seçeceğiz. Destek verenlere teşekkür ederiz" dedi.

İTSO SPONSOR OLDU

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Protokol sergiyi gezerek ahşap oyuncakları incelerken; Etkinlik bugün yapılacak ödül töreniyle sona erecek. İlk üç derecede yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlere ödülleri verilecek. İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası sponsorluğunda yapılan yarışmada, birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL olarak belirlendi.