TEDBİR ALIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban, sergi açılışının ardından Kent Müzesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taban; Şehrimizde almamız gereken tedbirleri, önlemleri öncesinde alıyoruz. Böyle bir vakanın şehrimizde yaşanma ihtimaline karşı, böyle bir şey yok ama yaşanma ihtimaline karşı tedbir maksatlı bazı program iptallerini sizlere duyurmak istiyoruz. Sabahta bildiğiniz gibi duraklar, toplu yaşam alanlarının olduğu okullarımızı, dersliklerimizi dezenfekte gibi konulu çalışmalarımızı başlattık. Bunlara devam ediyoruz. Parklarımız aynı şekilde, çöp konteynırların olduğu alanları hem yıkama hem de beraberinde ilaçla dezenfekte işlemlerini sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra program etkinliklerimizi de iptal ediyoruz. Bunları hemen duyurmak istiyorum"

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

BİLECİK GEZİLERİ İPTAL

"3 Mart akşamı Bekir Develi'nin programı vardı. Bunu iptal ediyoruz. Yine Cumartesi günü Pinokyo Çocuk müzikalimiz vardı. Bununda iptalini gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabi geçmiş günlerde duyurduğumuz ve devam eden Bilecik gezimizi şuan itibariyle durdurma kararı alıyoruz. Bunların tekrarını ileri tarihlerde yaparız, devam ettiririz düşüncesiyle ara vermiş oluyoruz. Onu da ifade etmiş olayım. Yine okullar arası büyük kapsamlı yapmış olduğumuz, sayın Kaymakamımızın ve Milli Eğitim Müdürlerimizin destekleriyle yaptığımız turnuvalarımızı, onları da grup programlar olduğu için şuan itibariyle durdurmuş oluyoruz.

Bunları da sizlerle paylaşmış olalım. Bunların tamamen amacı tedbir almak, önden gitmek, olası yaşanabilecek olan olumsuzlukların önüne geçmek adına bunları yapıyoruz ve biliyorsunuz kişi bazlı yapmamız gereken; tokalaşma, kişisel bakım gibi hijyen gibi konuları da inşallah dikkat ederek, bu süreçte hep birlikte atlatmak istiyoruz. Ben inşallah sağlık içerisinde sizlerle bir arada olalım, güzel haberleri sizlerle paylaşalım istiyorum ama bunları da tedbiren yaptığımızı ifade ediyorum" dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü ise; "Şu anlık öyle bir emir yok ama okullarımızdaki tüm sosyal etkinliklerimizi 2. emre kadar kaldırdık. Ayrıca işte Başkanımızın da açıkladığı okullarımızın ve diğer kurumların önlem gibi ilaçlanması bize karşı bilgilendirme çok önemli. Tüm kurumlarda işte sizlere de bilgilendirme yapılabilir, ayrıca herhangi bir mahallemizde biz bu hastalıkla ilgili bilgi edinmek istiyoruz diyen varsa, muhtarlarımızla da görüştük onlara da biz bilgilendirme yapacağız. Önemli olan felaket başa gelmeden tedbirlerin alınmasıdır. Bu noktada İnegöl'de de başkanda belirttiği gibi sıkıntımız yok ama biz tedbir almak zorundayız. Hatta kahvelerdeki, açık işyerleri de dahil hepsini ilgili yerlere de tebligat yapılacak. Açıkta olan hiçbir şeyleri kullandırmayacağız. Önce ben size şunu da söyleyeyim bazen böyle Sağlık Bakanlığının dışındaki açıklamalar oluyor.

Devletin resmi kuruluşuna herkes inanmak zorunda ama maalesef sosyal medyada algı yönetimi de yapanlar oluyor. Bunlara da itibar edilmemesi gerektiğini ben sizlere hatırlatıyorum. Herhangi bir şey olduğunda zaten hep beraberiz. İnşallah olmaz, kazasız, belasız. Biz, ilçemiz ve ülkemiz bundan en az zararla kurtulur." dedi.