A takımını tanıtan Başkan Alper Taban, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

PROGRAM İŞLİYOR

Taban TOKİ ile ilgili soru üzerine; "TOKİ çalışmamızda hiçbir eksiklik yok. Seçim öncesinde ne söylediysek harfiyen plan program işliyor. TOKİ'nin açıkladığı yatırım yapacak yerlerde İnegöl yok. Neden yok? Biz çalışmayı vereli 2-3 aylık bir zaman dilimi oldu. TOKİ'nin burada Karalar bölgesinde Kampus bölgesinin üzerinde bir alanı var. 338 dönümlük bu alan kendileri bir proje çizecekler. Bu proje çizildikten sonra biz de kamuoyuyla paylaşacağız ve resmi başvurularınızı yapın diyeceğiz. Seçim arefelerinde açıklanan yerler ise, 2-3 yıllık bir çalışmanın ürünü. Yani TOKİ'ye başvurular yapılmış, plan projeleri çizilmiş ve kamuoyuna burayı da yatırım programına aldım diyerek duyurmuş. Dolayısıyla bizim plan ve programımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil" dedi.

İNEGÖLSPOR'A DESTEK VERİYORUM, VERECEĞİM

İnegölspor ile ilgili sorulan soruya da Taban; "Eşref Güç başkanımızın basın açıklamasını oldu. Orada da dedi başkan. 16-17 aylık süreçte ben İnegölspor'a elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. İnegölspor bizim değerimiz. İnegölspor'u gerçekten şehrin tanıtımında kullanmak istiyorum. Bununla ilgili de elimden gelen gayretin fazlasını göstereceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama bunu çok akılcı yöntemlerle yapmamız lazım. Yani bunu ben yürüyen bir yönetim sisteminin içerisinde, var olan işin başında olan bir yönetim varken konuya direk olarak el atmam çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Yani yöneticilerimiz bununla alakalı süreçte belki biz bundan sonraki süreci devam ettirmek istemiyoruz gibi bir niyetleri olursa o zaman mutlaka şehrin Belediye Başkanı olarak bununla direk olarak ilgilenmem gerekir. Ama şu süreçte yine istişareli, koordineli bir şekilde omuz omuza devam ettireceğiz. Ama artık yeni sezona dair şeyler söylemek lazım. Bu sezon belli oldu. Bundan sonraki sezona dair hem de mali yapının kesinlikle disiplin altına alınarak daha doğru bir şekilde sevk ve idaresi noktasında bizde elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleri var. Yine İnegölspor'u seven, değer veren tüm kurum ve kuruluşların desteğini de alarak bunu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

KATI ATIK BEDELLERİ

Taban; "Katı Atık Bedelleri nasıl tahsil edilecek" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Bu tam olarak meclisten geçmiş değil. Geçtiğimiz oturumda bu konu gündeme geldi. Bir taraftan plan bütçe komisyonuna, bir taraftan da hukuk komisyonuna sevk edildi. Bu önümüzdeki ilk mecliste karar aşamasına gelecek. Eğer Büyükşehir Belediyemiz su faturalarıyla bunu tahsil etmeme kararı alacaksa o zaman ilçe belediyeleri kendileri bunların tahakkuklarını gerçekleştirip beraberinde vatandaşlara fatura edilecek. Nasıl ki bugün çevre temizlik vergisi ödüyorsunuz, o verginin altında veya içinde olabilir. Bunun mevzuatının el verdiği şekliyle demem daha doğru olur. Ama henüz daha nokta konmadı. Onunda kararını yapacağımız ilk mecliste alırız"