KOSOVA KOLEJİ'NDEKÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü İbrahim Ergin geziye dair şunları aktardı: "Çocukların sanata olan sevgisini artırmak için bu yaşlarda bu tür etkinliklerin çok sık yapılması gerekmektedir. Sanattan uzak olan bir neslin hep bir tarafı eksik olacaktır. Sanat toplum gelişimi açısından en az bilim kadar değerlidir, biz kurum olarak öğrencilerimizde sanat bilinci oluşmasını arzu ediyoruz. Gerek etkinlikler gerekse okulda verdiğimiz Drama vb. dersler bunun en büyük kanıtı. Salonun büyük bir çoğunluğunu dolduran Kosova Koleji'nin öğrencileri büyük bir coşku ve heyecanla yerlerini alıp oyunun başlamasını beklediler. "Akıllı Sincap Sinco" adlı oyunu, oyun başladıktan sonra pür dikkat seyrettiler. Kah güldüler kah şaşırdılar."

Kuşadası’na tatilci akını Kuşadası’na tatilci akını

BURSA'NIN TARİHÎ YERLERİNİ GEZEREK ÖĞRENDİLER

Okul Müdürü İbrahim Ergin başkanlığında, Sosyal Bilgiler öğretmenleri Canan Kurşun ve Nurullah Bozgedik koordinatörlüğünde, Türkçe öğretmeni Büşra Türkmen ve Fen Bilimleri öğretmeni Hilal Demir sorumluluğunda Bursa'nın tarihi yerlerini gezerek öğrendiler.

İlk olarak Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezen Kosovalı öğrenciler, Bursa'nın fetihten cihan devletine uzanan yolculuğuna tanıklık ettiler. Aynı zamanda müze içerisinde bulunan Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminin anlatıldığı Diriliş Ertuğrul dizisinde oyuncuların kullandığı kostümler ve aksesuarlar, öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Müzenin ardından Ulu Cami'ye giden öğrenciler hem manevi bir hava aldılar hem de caminin yapılış hikayesini tekrar dinlediler. Daha sonra Bursa'nın Fatihi Orhan Gazi'yi ziyaret ettiler. Tophane'de bolca fotoğraf çeken öğrenciler keyifli anlar yaşadılar. Son olarak Muradiye Külliyesi'ni gezen öğrenciler Bursa'nın tarihi hakkında bilgi sahibi oldular.

Geziyle ilgili Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü İbrahim Ergin "Öğrencilerimizin tarihe ilgisinin artması, merak ettikleri tarihi yerlerin yerinde görülmesi bakımından çok yararlı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezerek öğrendiler." dedi.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Canan Kurşun ise "Derste işlediğimiz konular yaptığımız kültür gezisiyle pekişti ve kalıcı öğrenme gerçekleşti. Öğrencilerimizin deneyimleri bizler için mutluluk vericidir." dedi.