İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

Ermenistan'ın saldırıları sonucu evleri yıkılan Azerbaycanlıların yaralarını sarmak için harekete geçen İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği, 'Şimdi Azerbaycan'a Gardaşlık Zamanı' isimli kampanya başlattı.

Kampanyada kapsamında toplanan bir TIR dolusu mobilya yardımı, saldırılar sonucu evleri zarar gören Gence şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Faruk Toptaş, saldılar sonucu yıkılan evlerin yerine yapılan yeni evlerin mobilyalarının İnegöl'den gönderildiğini söyledi.

Yardımların Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı tarafından teslim alınacağını ve gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını aktaran Toptaş, "Ermenistan'ın saldırılarında evleri yıkılan aileler için 'Şimdi Azerbaycan'a Gardaşlık Zamanı' kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında dernek üyelerimiz ile hayırseverlerimizin destekleriyle bir TIR dolusu mobilya toplandı. Bu yardımları evleri zarar gören Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yardım kolilerimiz içerisinde Türk bayrağı ve derneğimizin sembolik hediyelerini de kardeşlerimize gönderiyoruz. Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bürün sosyal sorumluluk projelerinde öncü ve duyarlı olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Bir derdimiz var diyerek gecenin bir vakti insanlar buraya toplandı. Azerbaycan'da yaşananlar hepimizi üzdü ama Allah'a hamdolsun kardeşlerimiz orada zafere ulaştılar. Burada kimin emeği varsa Allah razı olsun. İnşallah hiç ihtiyaç olmasın ama ihtiyaç olması durumunda Türk milleti birlik ve beraberlik örneği sergiliyor." diye konuştu. Duaların ardından yardım TIR'ı bölgeye gönderildi.