Kent Konseyi önünde konsey üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil İbrahim Zengin; "İnegöl Kent Konseyi Kentlilik Bilinci çerçevesinde yaşadığımız bu şehrin en büyük sorunlarından birisi olan, temizlik konusuna dikkat çekmek için toplanmış bulunmaktayız. İnegöl evimiz. İnegöl'ün sokakları evimizin koridoru. İnegöl'ün parkları evimizin balkonu. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak, kentimizi de aynı şekilde temiz tutmak zorundayız.Caddelerinden sokaklarına, evimizin balkonlarından parklarına kadar, böyle bakmamız lazım. Bir şehrin çöplerini toplayaraktemiz olmasını sağlayamayız. Asıl olan temizlemekten önce kirletmemektir. Bu hassasiyetle bu kentte yaşayan insanlar olarak Temiz bir İnegöl için hepimiz sorumluyuz. Bu şehirde yaşayan insanlarımızınevlerindeki çöpleri zamansız dışarı çıkarmaması ve ellerindeki çöpleri bu kadar kolay yere atmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

"Ülkemizin en güzel kentlerinden biri olduğu iddiasını taşıyorsanız, temiz olmak zorundasınız" diyen Zengin; "Temizlik bizim toprağımızda kökümüzde olan bir hikaye. Gelin temiz bir İnegöl'ün hikayesini hep birlikte yazalım. Eğer temiz değilseniz dünyaya anlatacağınız hiçbir şeyiniz yoktur. Temizlik bunun ön şartı. Yere izmarit, çöp atmamalı, çöpleri ayrıştırmalıyız. Yaşadığımız bu şehri, çevremizi korumanın en kolay ve en etkili yolu, onu temiz tutmaktan geçiyor. Bunun için de her vatandaşımızın, bu konuda kendisini sorumlu hissetmesi gerekiyor.İnegöl'de yaşayan ve bu şehre değer katanherkesimin, pırıl pırıl insanlardan müteşekkil insanlar olduğunu biliyor, sadece farkında olmayarak kirleten insanlar olduğunu görüyoruz. Biz bunu vatandaşlarımızın kulağına eğer fısıldayabilirsek, "Kirlettiğimizin farkında mıyız?" Lütfen kirletmeyelim ve şehrimizi ülkemizin en temiz şehri haline dönüştürülmesini önemsiyor, bu şehrin her yönüyle örnek gösterilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramının yaklaştığını aktaran Zengin, şöyle devam etti; "Bayram münasebetiyle şehrimize gelen insanlara "Marka Kent İnegöl, Temiz Kent İnegöl'ü"gittiği yerlerde güzel izlenimlerle anlatması için temiz tutmak zorundayız. Bu konuda tüm halkımızı çevre dostu olmaya davet ediyoruz. Daha temiz bir İnegöl için temizlik hususunda gerekli denetim ve kontrollerin de yoğun şekilde yapılmasını beraberinde kurallara uymayanlara da kanunlar çerçevesinde cezalar kesilmesini,çevre temizliğine katkı yapan, farkındalık oluşturanların da ödüllendirilmesini istiyoruz"

"Burada önemli bir konuyu daha kamuoyuyla paylaşmanın yararlı olacağını düşünüyoruz. Kurban Bayramı münasebeti ile kesim yapılacak kurban atıklarının yaratacağı sorunları önlemek amacıyla,atıkların mutlaka büyük boy sağlam çöp torbalarına konulması ve ağızlarının sıkıca bağlanması, kurban atıklarının çöp konteynerlerine atılmaması ve açıkta bırakılmaması, atıkların su ve kanalizasyon kanallarına dökülmemesi hususlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. İstenmeyen görüntülerin önüne geçmek amacıyla, İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez atık toplama ekibi oluşturuldu. Halkımızın kurban atıklarını Kurban Kesim Yerlerine getirmeleri veya bulundukları noktadan alınması için atık toplama ekibini Alo 153 İletişim Merkezini aradıklarında gerekli yönlendirme yapılacaktır. Kurban bayramımızın tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olması, Trafiğe çıkacak vatandaşlarımıza dikkatli olmaları temennisiyle Temiz bir İnegöl'ün hikayesini yazmak için, Değerli olan temizlemek değil, kirletmemektir, diyoruz"