Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklaması İnegöl'de Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Kemal Torun, Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ve partili kadınların katıldığı basın toplantısında Kadın Kolları Başkanı Remziye Dübek, açıklamayı okudu.

İstanbul Sözleşmesinin kadınların ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir söz olduğunu aktaran Başkan Dübek, "Bu 'sözden dönmek', her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, şikayet edilen en az 28 bin 360 çocuk istismarı vakasının olduğu bir ülkede kadınları ve çocukları ateşe atmaktır. Sözleşmeden çekilmek, sözleşmenin referans aldığı ve Türkiye'nin de taraf olduğu tüm diğer temel insan hakları sözleşmelerini de tartışmalı hale getirmek, kadınların mücadeleyle kazandığı tüm hakları tartışmaya açmak demektir."

"Sözleşmeden çekilmek, 'Kadınlarla erkekler fıtratları gereği eşit değildir' sözüyle her fırsatta saldırıya uğrayan eşit haklarımızın, yasal güvencelerimizin tümüyle terk edileceğinin dünyaya ilan edilmesidir. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına nihai olarak son verin ve kadınlar ve çocuklarla ilgili yapmanız gerekenleri yapın, sorumluluklarınızı yerine getirin." dedi.

Tekne Orucu Nedir, Tekne orucu nasıl tutulur? Tekne Orucu Nedir, Tekne orucu nasıl tutulur?

Açıklamasının devamında istekler ve talepleri de sıralayan Dübek, "İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara derhal son verilsin, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddetin Önlenmesi Yasası'nın uygulanmasındaki eksiklikler giderilsin, kadına yönelik şiddete karşı acil önlem planı yapılsın. Kadınların 7/24 ulaşabileceği, farklı dillerde hizmet, ücretsiz, sadece kadın yönelik şiddet alanında çalışan ayrı bir Alo Şiddet Hattı kurulsun."

"İstanbul Sözleşmesi'nin de hükme bağladığı üzere, ülkemizde mülteci ve sığınmacı olarak yaşayan bütün kadın ve çocukların şiddete karşı korunmasında eşit haklara sahip olması için açık ve net düzenlemeler yapılsın.Her mahallede kolay ulaşılabilir, ücretsiz, nitelikli ve 24 saat hizmet verebilecek kreşler açılsın. Kadınların rahatça 7/24 ulaşabileceği kadın danışma merkezleri ve yeterli sayıda sığınak açılsın. Kadın/Toplumsal Cinsiyet Bakanlığı kurulsun." diye konuştu.