Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 milyon TL'ye kadar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile de her proje için 600 bin TL'ye kadar proje tutarının %50'si kadar gerçek ve tüzel kişilere hibe desteği veriliyor. Konu hakkında açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bitkisel ve hayvansal üretim yapan, tarımsal faaliyette bulunan, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarımsal işletmelere yönelik 300 bin TL'ye kadar bütçe içeren makine ekipman alımları desteklenecek. Bitkisel ve hayvansal ürünlerinin işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, ambalajlanması ve depolanmasını sağlamak amacıyla ise 20 bin TL ile 600 bin TL arası bütçe içeren başvurulara hibe desteği verilecek."

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

"TC. Vatandaşı olan gerçek kişiler için A iş planı için en az 1 yıl, B iş planı için son başvuru tarihinden önce bakanlık kayıt sistemine kayıtlı olan, Kırsal alanda veya mahallede ikamet eden,Kamu görevlisi olmayanlar başvurabilirler. Tüzel kişiler ise son başvuru tarihinden önce kurulan bakanlığın kayıt sistemine kayıtlı kolektif şirket, limitet şirketleri, anonim şirketler ve iktisadi teşekkürleri başvuru yapabilir."

"A iş planı için 300 bin TL'ye kadar. B iş planı için 20 bin ile 600 bin TL'ye kadar olan projelerin KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilecektir. Toplam proje tutarının KDV'sini yatırımcı ödemek zorunda."