Tarihi İshakpaşa Camisinde uzun yıllardır kapalı alanda muhafaza edilen ve yılda sadece Mevlid ve Kadir gecesinde halkın ziyaretine açılan Sakalı Şerif, cami içerisinde yapılan düzenleme ile 5 vakit ziyaret edilebilecek.

Yeni düzenleme ile her zaman ziyaret edebilecek olan Sakalı Şerifin yeni yerinin açılışı ise Miraç Kandilinde gerçekleştirildi. Cami cemaati ise yoğun katılım ile sakalı şerifi görmenin büyük sevincini yaşadı.

5 VAKİT ZİYARET EDİLEBİLECEK

İshakpaşa Cami imam hatibi Mehmet Nuri Memiş yaptığı açıklamada, Sakalı şerifi vatandaşların izlenimine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Yıllardır camimizde kapalı alanda duran ve yılda 2 kez halkımızla buluşturduğumuz Sakalı Şerifin her zaman ziyaret edilebilmesi için böyle bir çalışma yaptık. Konusunda uzman kişilerle uzun süre yaptığımız istişarelerin neticesinde bu çalışma ortaya çıktı. Türkiye'de nadir örneklerden bir tanesi olduk. Bundan sonra Sakalı Şerif camimizde 5 vakit ziyaret edilebilecek. Halkımızdan isteğimiz usul ve erkana riayet ederek bu ziyareti gerçekleştirmeleri."

KUTSAL EMANET İSHAKPAŞA'DA

Cuma günü oruç tutulur mu? Cuma günü oruç tutulur mu?

"Her hangi bir hurafe ve bidat içerisine düşmeden efendimizi Salavat-ı Şerifelerle yad etmek ana gayemiz olsun. Ziyaret esnasında cami adabına muğayir ve namaz kılan cemaatin namaz düzenini bozmayacak şekilde ziyaretlerin gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle bir yıldır yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde öğrendiğimiz fiziksel mesafeye uygun olacak bu yeni düzenleme ile izdihamın da önüne geçmiş olduk. Her türlü güvenlik tedbirini alsak da kutsal emanet bundan böyle halkımıza emanettir." dedi.