BURSA, İZMİR VE İSTANBUL'U GERİDE BIRAKARAK 27. SIRAYA YÜKSELDİ

İlköğretimden liseye geçecek öğrenciler için düzenlenen Liselere Geçiş Sınavında Bursa'nın durumu ortaya çıktı. 1 Haziran Cumartesi günü yapılan sınavın sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Haziran Pazartesi günü açıklandı.

Ülke genelinde 1 milyon 29 bin 555, Bursa'da ise 37 bin 539 öğrencinin girdiği LGS sonuçlarına göre; Bursa, İzmir ve İstanbul'u geride bırakarak 27. sıraya yükseldi. Genel ortalama puanın 6.39 olduğu Bursa'da öğrenciler; 10.46 ortalama ile Türkçede başarı elde etti. Bunu 7.96 ortalama ile Fen Bilimleri, 6.51 ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 6.28 ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 4.03 ile Yabancı Dil takip etti.

MATEMATİKTE BAŞARIMIZ DÜŞÜK

Bursalı öğrencilerin en başarısız olduğu alan ise 3.09 ortalamayla Matematik olarak dikkat çekti. Türkiye'de tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan 565 öğrenci LGS birincisi oldu. Bursa'da ise tam puan alan öğrencilerin büyük çoğunluğu özel okullardan çıkarken; İnegöl'de LGS'de tam puan alan öğrenci bulunmuyor.

Okullardan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün veri topladığı ve önümüzdeki günlerde öğrencilerin yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamasını açıklaması bekleniyor. İnegöl'de, 13 okulda gerçekleştirilen sınava 3 bin 589 öğrenci katılmıştı.

Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı

7 OKUL SINAVLA ÖĞRENCİ ALIYOR

Bu arada ilçemizde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan 7 okul bulunuyor. Bu okullar ise şu şekilde; Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ve Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Söz konusu okulların öğrenci kontenjanı ise 530. Öğrenciler tercihlerini 1-12 Temmuz arasında yapacak, sonuçlar 22 Temmuz'da açıklanacak.