GENELGEYE İNEGÖL KAYITSIZ KALDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, müftülüklere gönderdiği talimatla cami ve mescitlerde tabure ve sandalyelerin, namaz kılınması için yapılan sabit oturakların ve oluşturulan özel mekanların kaldırılmasını istedi.

Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?

Camilerde ihtiyaç olması halinde sadece katlanabilir taburenin kullanılabileceği belirtilen talimatta, hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olan vatandaşların katlanabilir tabureyle safların arasına girerek namazlarını kılabilecekleri ifade edildi.

Genelgenin cami yönetimlerine ulaşmasının ardından sabit oturaklar kaldırıldı. Oturarak namaz kılmak isteyenler ise kendi çözümlerini üretti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerdeki tabure ve sandalyelerin kaldırılması için yayınladığı genelgeye İnegöl kayıtsız kaldı.

DENETİM GEREKİYOR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın cami ve mescitlerdeki ihtiyaç dışı sabit oturakların kaldırılmasına yönelik çağrısı tam karşılık bulmadı.

Camilerdeki sabit oturaklar kaldırılsa da tabureler bırakıldı. Namaz kılmak için camiye gelen vatandaşlar yine namazlarını taburelere oturup kılıyor.

Bu durum İlçe Müftülüğünün yeteri kadar denetim yapmadığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen talimatlara uymadığını gösteriyor.

Oysaki Diyanet İşleri Başkanlığı hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olan vatandaşların katlanabilir tabureyle safların arasına girerek namazlarını kılabileceklerini ifade etti.