İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Belediye Başkanı Alper Taban'a İnegöl'de son günlerde artış gösteren havai fişek atılmasının hala yasak olup olmadığı soruldu.

AĞIR CEZALARI VAR

Taban; "Bu yasak devam ediyor. Kaldırılmış değil. 2010 yılında meclis kararıyla meskun mahalde havai fişek ve benzeri materyallerin kullanımı yasaklanmıştı. 2011 yılında da encümen kararıyla düğün salonlarında ve kapalı mekanlarda yanıcı, parlayıcı koku gibi çıktılar olan ürünlerin kullanımı yasak. Bildiğimiz kadarıyla yakın zamanda Valiliğimizin de almış olduğu bir karar vardı. Bunların denetimleri noktasında işletmelere her ne kadar ikazlar yapılıyor olsa da; maalesef düğünlerde cemiyetlerde bunların yakıldığını görüyoruz. Bunlar kesinlikle güvenli bir ortam içerisinde olmadığı için tehlike arz ediyor. Daha kötü sonuçlar ortaya çıkartabilir. Dolayısıyla bu noktada ben tüm işletmecilerimizi uyarıyorum. Bunu atmak isteyenlerin de bunu yapmalarının doğru olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizlere 153 hattımıza haber verilirse Zabıtamız bu konuda işlem yapabilme hakkına sahip. Bunlar çevreye de zarar veren unsurlar olduğu için daha ağır cezalarla karşılaşmama adına uyarıda bulunmak istiyorum"