Nisan ayı meclis toplantısın ardından MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, meclis üyelerinin katılımıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları

Meclis gündeminin değerlendirildiği toplantıda konuşan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Genç, "Meclisimizde Süle Mahallesi'nde bir su fabrikası açılma ve Paşaören Mahallesi'nde maden suyu çıkarılıp satılmasıyla ilgili bir konu vardı. Meclisimize gelen konuyla ilgili hayır oyu kullandık. Biz suyun ve toprağın milli servet olduğunu düşünüyoruz. Suyun paketlenip insanlara satılması yerine, doğal dengeyi bozmadan kullanılmasını istiyoruz. İnegöl'de bilindiği üzere 7 tane su fabrikası var. Bunların ne kadar metreküp su çektiğini bilmiyoruz. Bunların test edilmeden ve planlanmadan meclise gelmesini uygun bulmuyoruz. Bu sadece bizim partimizin değil bütün İnegöl'ün konusudur."

SUYU KORUMAK VATANI KORUMAKLA EŞDEĞERDİR
"Bugünkü taleplerimizi meclisimizde dile getirdik. 'Belediye Başkanımız ve ekibi bundan sonraki süreçte dikkat edeceklerini' söylediler. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle 'Suyu korumak vatanı korumakla eşdeğerdir. Su milli servettir, bu doğrultuda düşündüğümüz için hayır oyu kullandık. Bir diğer konu ise Paşaören Mahallesi'nde çıkan maden suyu konusu oldu. Bizler satılma değil, kiralama talebinde bulunduk. Talebimizi de dile getirdik." dedi.

İlçe Başkanı Aytekin Torun ise taşkın yaşanan kırsal mahallelerdeki hasarı tespit ederek bir dosya hazırlanacağı ve genel merkeze iletileceğini söyledi. Başkan Aytekin Torun, "Hafta sonu yaşanan yağışlar ve eriyen kar suları çevre illerde olduğu gibi İnegöl'de de taşkınlara neden oldu. Bir kısım tarım arazisi, bir işletme ve birkaç ev su altında kaldı. Çok şükür felaket boyutunda olmayan bu olaylarda can kaybı yaşanmadı. Belediyemizin dere yataklarında yaptığı çalışmalar ve yağış esnasındaki müdahaleleri olası can kayıplarını önledi. Bundan dolayı kıymetli Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Alper Taban'a ve belediye ekiplerine teşekkür ediyorum."

"İlgili kurum ve muhtarlarla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; Cerrah, Çeltikçi, Edebey, Kıran, Çayyaka, Kozluca ve Şipali Mahallelerimizde su taşkınları yaşandığını tespit ettik. Selden etkilenen tarım arazilerinde ise maddi hasarı şu anda tespit etmek zor. Biz selden etkilenen çiftçilerimizle birlikte hazırlayacağımız maddi hasar raporunu genel merkezimize arz edeceğiz. Su taşkınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.