Suriye'de yaşanılan insanlık dramı ile ülkelerinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği acil yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Sani Konukoğlu Camii önünde yardım çadırı açan İHH İNİYAD, 30 Kasım'a kadar İnegöllülerden yardım toplayacak.

ACİL İHTİYAÇLAR

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu üyesi Selim Ünlü, Kış ayının yaşandığı Suriye'de insanların açlıktan öldüğünü ifade ederek: Suriye için un, patates, yağ, bisküvi, sünger, yatak, battaniye ve ilacın acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

'HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR'

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

İnegöl halkından bu acil ihtiyaçlar doğrultusunda yardım beklediklerini aktaran Selim Ünlü: "Gıda maddelerine ulaşamayan Suriyeli kardeşlerimiz açlıktan ölüyor. Tüm halkımızı ve dünya kamuoyunu Suriye'deki bu insanlık dramına karşı acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Yaklaşan kış mevsimini de düşünerek, yeniden bir yardım seferberliğine ihtiyaç var. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen, ümmetin bir azası olan biz Müslümanlar kışın kendini hissettirdiği şu günlerde zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz" dedi.

SEFALET İÇERİSİNDE YAŞAM MÜCADELESİ

Selim Ünlü: "Esed rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkum olan yüz binlerce insan açlıkla pençeleşiyor. Suriye'deki iç savaşın üçüncü yılında, resmi rakamlara göre 4,5 milyonu çocuk 15 milyon Suriyeli mülteci yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Suriyeli mültecilerin yaşadığı bazı kamplarda insanlar açlıktan kedi, köpek eti yemek zorunda kalırken şimdi buna bir de acil kışlık ihtiyaçlar eklenince krizin boyutu ölümcül noktalara ulaştı" diye konuştu.

"GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

Yardım çadırı açtıklarını bildiren Ünlü: "Suriyeli kardeşlerimize yardım için Sani Konukoğlu camii önünde yardım çadırı açtık. Çadırımız 18-30 Kasım tarihlerinde açık kalacaktır. Yardım çağrısına bugüne kadar olduğu gibi bugünde desteklerimizi esirgemeyelim ve tüm İnegöl olarak destek verelim. Gün dayanışma günüdür. İnsan olmanın bir gereğidir" dedi.

.