Prof. Dr. Cevat Akşit'in konuşmacı olarak katıldığı, Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle, Mehmet Hacıismailoğlu birbirinden güzel ilahi ve kasideleriyle anlam ve değer kattığı Mevlidi Nebi programı İnegöllüler tarafından beğeni ile izlendi.

Beşinci Mevsim Kültür Sanat merkezinde gerçekleşen Mevlidi Nebi programına, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye meclis üyeleri, Ak parti ilçe teşkilatı mensupları, din görevlileri ile ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in her yönüyle anlatıldığı Mevlidi Nebi programı Mehmet Hacıismailoğlu'nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle başladı.

Hafız Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit o güzel ve eşsiz sunumuyla Hz. Muhammed(sav)'i gelen izleyicilere her yönüyle anlattı.

"İMAN ETTİĞİMİZİ HER AN GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Cevat Akşit konuşmasında,

"Bizler, Kur'an-ı Kerime inanırız. Hafız Bünyamin Topçuoğlu hocamız Kur'an-ı Kerimi okuyunca heyecanlandık. Duygularımız kabardı. Elhamdülillah Müslümanız. Müminiz. Kuran'ın tamamına inanmayan insan mümin olamaz. Bir ayetine aklım ermiyor deseniz mümin olamazsınız. İman bölünmez bir bütündür. Konuşurken, imanımızı zedeleyecek şeyler söylememeliyiz. Mümin olduğumuzu her an, her yerde göstermeliyiz. Kuranı kerime daha fazla bağlanmalıyız. Onu hayatımızın rehberi yapmalıyız. Gerçek kurtuluşun bizler için bu yoldan geçtiğini bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

"MÜSLÜMAN'IN HEDEFİ DÜNYADA DA, AHİRETTE DE MUTLULUKTUR"

Hepimizin amacı Allah'ın rızasını kazanmak ve ebedi alemde mutlu olmak diyerek konuşmasına devam eden Akşit, "Müslüman'ın hedefi dünyada da, ahirette de mutluluktur. İslam'ın parolası da budur. Allah'ın emirlerine uyduğunuz zaman ebedi aleminizi de kurtardığınız gibi, dünyada da mutlu olursunuz. Müslüman dünyaya imtihan için geldiğini bilecek.

Evvela yaratanı bileceğiz, ondan başka ilah yoktur diyeceğiz. O hiçbir şeye benzemez diyeceğiz. Her şeye o kadirdir diyeceğiz. Buna inandıktan sonra bu inanç içerisinde hayatımızda uygulayacağımız şeyleri Kuran'da belirtmiş, onlara uyacağız. Anlayamadığımız şeyleri insanlara açıklamak için Peygamberler gönderilmiştir. Kuran'da anlayamadığımız şeyleri Peygamberimiz bizlere açıklamıştır. Kuran'ı Kerim'den sonra İslam'ın ikinci kaynağı hadistir."

FİSEBİLİLLAH

Hiçbir karşılık beklemeden, Allah yolunda karşılıksız olarak yapılan işlerin önemine değinen Akşit, "Vatan, namus, din uğruna en aziz, en tatlı şey olan canı seve seve hiç çekinmeden, kaçmadan, saklamadan, düşmanın üzerine ecel değişmez diyerek tereddütsüz, düğüne gider gibi koşmak. Çanakkale'deki babalarımız, atalarımız gibi. Şimdi Çanakkale Savaşı yok. Allah bir daha göstermesin. Fisebilillah başka yok mu? Var. Efendimizin sözünde anlıyoruz ki, çoluk çocuk yetiştirmek, çocukları eğitmek Fisebilillah'tır, Allah yoludur."

Evlenmenin İslam dini açısından önemine de vurgu yapan Akşit, "Peygamber Efendimiz 'Evlenmek benim sünnetimdir. Kim evlenmezse benden değildir.' O kadar ağır söylüyor. O yüzden evleneceğiz. Evlenirken de en çok dini ve ahlaki güzelliğe bakın diyor. Evlenmek dönüşü olmayan bir yola girmektir. En büyük günah Allah tarafından boşanma sebebi gösterilmeyen şeyler sebebiyle yuva yıkmaktır. Arşı ala vebalden silkinir. Bu kadar büyük günahtır. O yüzden evlenmek çok önemlidir."

PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİNİ REHBER EDİNMELİYİZ

Müslüman olarak çok okumamız gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Cevat Akşit,

"Araştırmalıyız. Kuran'ı Kerim'i bir bütün olarak düşünerek en ince ayrıntısına kadar iyi analiz etmeliyiz. Ayrıca Peygamber efendimizin sünnetine sarılmalıyız. Peygamberimizi tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlakını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz. Yücelerin yücesi sevgili peygamberimizin aile ilişkilerine, çocuk eğitimine, gündelik yaşantısına bakarak bunları kendi hayatımıza kanalize etmeliyiz. Bizleri kurtuluş reçetesi buradan geçiyor. Bu noktada peygamberimizi iyi tanımalıyız" şeklinde konuştu.

Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?

Huzur dolu bir gecenin yaşandığı Mevlidi nebi programının sonunda, Prof. Dr. Cevat Akşit ile Hafız Bünyamin Topçuoğlu ve Mehmet Hacıismailoğlu'na gecenin anısına çini takdim edildi.