Gazetemizin manşetinden 'İnegöl pis kokuyor' başlığıyla yer verdiğimiz haberimiz ses getirdi. Haberimizin ardından başlatılan çalışmalarla son günlerde tüm şehri kaplayan kötü kokunun sebebi ortaya çıkartıldı.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Son olarak Pazar gecesi etkisini tüm İnegöl'de hissettiren pis koku, vatandaşlarda korku ve paniğe neden olurken, ağır kokunun kaynağı belli oldu.

Kokunun, tavuk çiftliklerinden çıkarılan gübrelerin tarlalara atılmasından kaynaklandığı tespit edildi. Gübrenin tarlalara, ekinlerin kalktığı şu günlerde bir sonraki ekim dönemine hazırlık için yayıldığı bildirildi.

Ancak gübre atım döneminin çok sıcak havalarda olması ve rüzgarın etkisiyle koku şehir merkezine kadar yayılıyor. Tarlaya atılan gübre kuruduktan sonra birkaç gün içerisinde kokunun kesileceği söyleniyor.

Verimi ve kalitesi daha iyi olduğu için tavuk gübresi tercih edildiği için bu işlemin çiftçiler tarafından İnegöl'ün muhtelif bölgelerinde yapıldığı, bunun yasal olarak bir engelinin olmadığı için vatandaşın tarım arazisinde bu gübreyi kullanabildiği ifade edildi.