'ŞEHİTLERİ ANMA'' GECESİ TERTİP EDİLDİ

21 Şubat Perşembe akşamı Sani Konukoğlu konferans salonunda AHİD tarafından Şubat ayında şehit olan iskilipli Atıf Hoca; Hasan El Benna, Metin Yüksel ve Malkom x başta olmak üzere; Mavi Marmara ve 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimiz için ''Şehitleri Anma'' gecesi tertip edildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Naci Köseoğlu konuşmasında: ''İkinci Akabe bey'atında Medineli 70 civarında Ensar Mekke'ye gelerek Akabe kayalıklarında Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ile gizlice görüşerek Peygamberimize bey'at etmişlerdir. Bu Bey'at esnasında Abdullah Bin Revaha (Radıyallahu An): ''Ya Resulallah! Rabbin ve kendin için istediğini söyle!'' deyince Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Rabbim için kendisine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmamanızı, namazı dosdoğru kılıp zekatı vermenizi istiyorum. Kendim için ise malınızı ve ailenizi koruduğunuz gibi beni korumanızı istiyorum.'' buyurdu bunun üzerine Abdullah Bin Revaha (R.A): ''Bütün bunları yaparsak bize ne vaat ediyorsun?'' deyince Allah Resulü (SAV): ''Cennet'' diye cevap veriyor. Ve oradaki bütün Ensar'dan olan Medineli müslümanlar: ''Ne karlı bir alış-veriş Vallahi bu anlaşmayı ne bozarız ne de feshederiz'' deyince Rabbimiz Tevbe Suresi 111.ayeti kerimeyi indiriyor: '' Allah müminlerin canlarını ve mallarını kendilerine cennet vermek karşılığında satın almıştır.''

Bugün bizler de iman etmek suretiyle bu anlaşmayı yaptık ve cennet karşılığında canlarımızı ve mallarımızı Rabbimize sattığımızda söylüyoruz. Peki ne kadar Resulullah(SAV)'e; onun getirdiği Kur'an'a ve onun sünneti seniyyesine Sahip çıkıyor ve koruyoruz. Rabbim Allah(c.c)'a verdiği ahdi yerine getiren şehit gibi yaşayıp; şehit olarak Rabbine kavuşan kullardan olmayı nasip eylesin.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ŞEHİTLERİ ANLATTI

Geceye konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Geylani Akan'da:'' Malkom x kimdir? Ne Benim ülkemden; ne de ırkımdan. Ama onu bugün anıyor, şehadetine üzülüyor ve seviyoruz. Çünkü biz aynı ümmetiz. İslam kardeşiyiz. Malkom x uyuşturucudan hapse düşer. Hapiste ırkçı siyahi bir hareket olan Elijah Muhammed'in hareketine katılır. Daha sonra hacca giden Malkom bakar ki; Hacda siyah beyaz sarı tüm ırklar aynı beyaz ihramın içinde. İslam'da ırkçılığın olmadığını anlar ve Elijah Muhammed'den ve hareketinden ayrılır. Ve ırkçılığı bırakarak mücadelesine İslami bir çizgide devam ettirir. Onun bu katıksız mücadelesi ABD ve C.İ.A'yı rahatsız etmiş 21 Şubat 1965'te Harlem'de bir konferans esnasında Şehit edilir.

Ya Çeçen cihadının efsane ismi Şehit Şeyh Şamil günlerce dağlarda ot yiyerek yaşamış ama zalim Ruslara boyun eğmemiştir. Yaralanmış 25 gün baygın kalmış; uyandığında ise ilk sorduğu'' Namaz vakti geçti mi?'' sorusu oluyor. Şimdi ise bizler öyle gafil, şuursuz ve dünya perest olduk ki; sabah namazına kalkamaz olduk. Gece yarılarına kadar dizi seyredip; sabah namazına kalkamayan bir toplum olduk.

Hasan El-Benna Mısır'da öyle bir hareket başlatıyor ki; onun başlattı ihvan-ı Müslimin hareketi tüm Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'deki Müslüman gençliğe örnek olup, ruh veriyor. ABD, İngiltere ve siyonist İsrail'i korkutan Hasan El_Benna'nın cenaze namazını bile kılınmasına müsaade etmiyorlar. Cenaze namazına hanımı, kız kardeşi ve babası Gece sabaha doğru kılar ve defnederler. Emperyalist güçler Hasan El-Benna'nın cenazesinde bile korkar; mezarına nöbetçi dikerler. Çocuklarınıza Sad bin EbiVakkas (RA)'ı, Musab Bin Umeyr' i yani Sahabe-i Kiramı tanıtalım. Eğer bu örnek nesli; Resulullah (SAV)'ın ''yıldızlarım'' dediği bu Peygamberden sonra en mümtaz şahsiyetleri çocuklarımıza tanıtmazsak cihadı, şehadeti onlara kavratamayız, onlar da batı kültürünün etkisinde kendilerine rol-model olarak popçuları, topçuları, ahlaksız artist ve sanatçıları örnek alırlar.

Geylani Akan konuşmasının son bölümünde; gençlerin sosyal medyayı bilinçli kullanılması gerektiğini; sadece ihtiyaç miktarı sosyal medya ile meşgul olup; onun kurbanı olmamalarını tavsiye etti. Programa AHİD gençlerinin sergilediği marş, şiir ve skeç gösterileri de ayrı bir renk kattı.

Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi? Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi?