Alınan bilgiye göre; İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Grup Amirliği ve KOM Grup Amirliği ekipleri, Y.K., isimli şahsın silah imalatı yaparak satış yaptığını tespit etti.

Takibe alınan şahsın ikameti ve aracında yapılan aramalarda; piyasaya sürülmek üzere bekletilen kurusıkıdan çevirme silah, 6 adet kuru-sıkı tabanca, 8 adet şarjör, 2 adet icra ve şarjör yayı, 47 adet farklı çaplarda tabanca fişeği, 5 adet horoz mekanizması, 12 adet tetik mekanizması, silah yapımında ve namlu açımında kullanılan mengene, demir törpüsü, kılavuz, icra mili, pürmüz başlığı ve tüpü, 4 adet harbi, silah boyası, matkap başlığı ve çeşitli boyutlarda matkap uçları, kaynak camı, çeşitli ebatlarda testere uçları, farklı ebatlarda çelik civata ve somunları ile silah satışından elde edildiği düşünülen para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli Y. K., karakola götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.