25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi İnegöl'de de kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

TÜM KURUMLARIN VERİSİ MASADA

Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantı, Kaymakamlıkta yapıldı. Kadına yönelik şiddetin ele alındığı toplantıda; aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2020 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı.

Toplantıda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Şükrü Görücü, "Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturma adına ülke genelinde toplantılar yapılıyor. Bu konuda ilçemizde yapılan çalışmaları ele alacağız. En büyük dileğimiz kadına şiddet hiç olmaması. Bu noktada herkesin yapabileceği bir şeyler var. Bilinçlenerek bu işinde üstesinden toplumca gelmeliyiz" dedi.

YENİ TEDBİRLER

Pandemi süreci ve yeni tedbirleri de değerlendiren Görücü, "Koronavirüs ile ilgili tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de artışlar var. Sağlık çalışanlarımızın, kolluk kuvvetlerimizin ve diğer kurumlarımızın canla başla çalıştığını görüyoruz. Ben hepsine teşekkür ediyorum. İlçemiz genelinde de alınan tedbirleri uyguluyoruz. Bizim hemşerilerimizden istediğimiz, eş-dost kaybetmektense gerekirse evlerimize 15 gün kendimizi hapsedelim. İnsanın yakının kaybetmesinden daha acı bir şey yoktur. Kurallara tam riayet istiyoruz. Maske, mesafe ve hijyen vazgeçilmezimiz. İnşallah bu tedbirlerden daha sıkı tedbirler gelmeden süreci bitiririz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Bursa İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın jandarma ekipleri, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla şehirler arası uygulama noktalarında düzenledikleri etkinlikle kadınlara bilgilendirme yaparak hediye verdiler. Duygulu anların yaşandığı uygulamada, ''Sessiz Kalma!", "Şiddete Maske Olma!" yazılı bez torbalar içerisinde KADES broşürü, bilgilendirme formu, acil çağrı merkezleri baskılı cetvel, turuncu maske ve turuncu kalem dağıtıldı.