ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL

Yazılı açıklama yapan Açıkgöz;

"ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ve uluslararası hukuku ihlal ederek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını şiddetle kınıyoruz. ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığı sıralarda, Gazze'de barışçıl gösterilerde İsrail tarafından gerçek mermilerle açılan ateş sonucunda aralarında çocukların da olduğu 59 Filistinli hayatını kaybederken, 2000'den fazla Filistinli yaralanmıştır."

Maskelerinizi hazırlayın geri geliyor! Maskelerinizi hazırlayın geri geliyor!

ORTADOĞU YİNE KAN GÖLÜ

"Tarihteki sayısız örnekte olduğu gibi, bir kez daha ABD'nin emperyalist politikaları doğrultusundaki oyun ve kışkırtmaları sonucunda Ortadoğu yine kan gölüne dönmüştür. Emperyalizmin bölgemizdeki kanlı ve kirli hesapları her geçen gün daha fazla can yakmaktadır."

GERÇEKÇİ POLİTİKALARDAN UZAK

"ABD ve İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddet derhal son bulmalıdır. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kamuoyunu acilen göreve çağırıyoruz. Filistin sorununa karşı bugüne kadar gerçekçi politikalardan uzak tutum izleyen AKP Hükümetini,

katliamı kınamaktan öte emperyalist planlara karşı ikirciksiz ve pazarlıksız bir tutum alması ve bu doğrultuda somut adımlar atması konusunda uyarıyoruz. Genel Sağlık-İş olarak Gazze'de yaşanan katliamı lanetliyor; Filistin halkına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.