Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Ayasofya'nın bu kararla birlikte yeniden cami olması, dünya üzerindeki tüm Müslüman coğrafyalarda büyük bir sevinç ile karşılandı. Ayasofya'nın zincirlerini kıran karar sonrası, Abdülhamit Han Eğitim ve Kültür Derneği Turgay Yazıcı yazılı bir açıklama yaptı.

Bebekler için Fitre vermek gerekir mi? Bebekler için Fitre vermek gerekir mi?

DÜNYA, TARİHE ŞAHİTLİK EDİYOR

Ayasofya'nın yeniden dirilişine vesile olan herkese teşekkürlerini sunan Yazıcı, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere; Ayasofya bugün, inşa edildiği tarihten itibaren defalarca şahit olduğu yeniden dirilişlerinden birini yaşıyor. Ne mutlu ki bu günleri görmek, bu sevinç gözyaşları bizlere nasip oldu. Atamız Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti dua ile ezan ile namaz ile kutlu dinimiz ile yeniden buluşuyor. Bu olay kesinlikle sadece hayırlı olsun diyebileceğimiz bir olay değildir. Bugün dünya, adeta bir tarihe şahitlik ediyor" dedi.

KORKUN, TİTREYİN... HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya kararı sonrası yaptığı açıklamalara da değinen Yazıcı, "Bu diriliş, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. Bunu bizler kadar karşımızdaki düşmanlarımız da çok iyi biliyor. Ayasofya'nın zincirlerinin kırıldığı karar sonrası gösterilen tepkiler, bunun en büyük kanıtıdır. Avrupa ve Amerika'dan yükselen korkunun sesleri, Müslümanların dirilişini işaret ediyor adeta. ABD'de Trump'ın rakibi olan Başkan Adayı Joe Biden, derin endişe duyduğunu söylemiş. Bunlar sizin endişelerinizin henüz başlangıcı. Korkun, titreyin ve artık döktüğünüz Müslüman, mazlum kanının hesabını vereceğiniz günü bekleyin" diye konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE, TÜM MÜSLÜMANLARIN KURTULUŞU OLACAK

Dünya üzerindeki Müslümanlara çağrıda da bulunan Turgay Yazıcı, "Ayasofya'da kılınacak namaz, tüm Müslümanların sevincidir. Nasıl ki şer odakları bunun karşısında bir oluyorsa, tüm dünya Müslümanları da Ayasofya'da kılınacak namazın safında yer almalıdır. Bu olay artık hak ile batılın saflarını belli edecek olaydır. Ülkemizdeki ve tüm Müslüman coğrafyalardaki topluluklara, STK'lara sesleniyorum; vereceğiniz her destek ülkemizi bu kutlu yürüyüşte bir adım öteye taşıyacak. Ve inanın ki güçlü Türkiye, tüm dünya Müslümanlarının kurtuluşu olacak" ifadelerinde bulundu.