1827 yılında Cafer Paşa tarafından yaptırılan tarihi Beylik Hanında 20 Ekim 2013 tarihinde yangın çıktı. Yangın sonucunda 20 işyerinin bulunduğu 185 yıllık tarihi Beylik Hanı'ndaki işyerleri küle döndü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı sonunda ihale edilerek Mayıs ayında restorasyonu başlayan han yeni yüzüyle 2018 yılında tekrar hizmete girdi.

Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Caferpaşa Beylik Hanı kadınların istihdamını hedef alarak Türkiye genelinde çok az sayıda olan bir alışveriş merkezi konseptiyle müşterilerine hizmet veriyor. İçinde bulunan 38 mağazanın tamamı kadınlara yönelik ürünler satarken ve işyerleri de kadın girişimciler tarafından işletiliyor. Fakat bu hanın başka bir özelliği de var.

Hana alışveriş için gelen vatandaşlar, içeride bulundukları kısa süre içinde serinlemeye başlıyorlar. Dışarıdaki 30 dereceye varan sıcak havadan bunalan bazı vatandaşlar da hana girerek serinliyor.

Hanın içindeki sıcaklık 20 dereceye kadar düşüyor. Bazı esnaflar ise işyerlerinde mont ve kabanlarla durmak zorunda kalıyorlar. Ramazan ayında sıcak günlerinin başlamasıyla beraber, beylik hanı vatandaşların serinleme mekanı haline geldi. Hana giren vatandaşlar hem alışveriş yaparken hem de serinlemenin keyfini yaşıyorlar.

Caferpaşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Kara Şahin "Caferpaşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı 38 esnaftan oluşuyor ve kadınların işletmesinde bulunuyor. İnegöl için değişik bir kimlik barındırıyor. Türkiye'de bu konseptteki ilk handır. Buranın güzel bir ambiyansı daha var, esnaf da birbirine destek anlamında çocukluğumuzdaki mahalle havası bulunuyor. Güzel dostluklarımız oluştu, gelenlerden çok güzel izlenimlerimiz var. Burası aynı zamanda müşterilerimizi de serinleten bir havası var. Dışarıya göre hanımızın içi oldukça serin. Sıcaklık 20 dereceye kadar düşüyor. Gelen müşterilerimiz burada zaman geçiriyor" dedi.