Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri İnegöl'de bir ilki gerçekleştirerek, okulun bahçesine 4 adet sera kurdu. Dersin olmadığı saatlerde seralara giden öğrenciler, burada sebze ekimi yaparak toprakla buluşuyor.

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Bu çalışmayla; öğrencilere coğrafya dersi yerinde uygulamalı olarak öğretiliyor. Kendi fidelerini doğal yoldan yetiştiren öğrenciler, ürünlerin yetişmesi sırasında da hiçbir ilaç ve gübre kullanmıyor.

Projeyi öğrencileriyle birlikte hayata geçiren Coğrafya öğretmeni Hüseyin Demirtaş, Öğrencilerin derste aldığı bilgilerin seralarda uygulamalı olarak gösterildiğini belirterek, "10.sınıf öğrencilerimize sera çalışması yapmaya karar verdik. Okulumuzda 4 tane 10.sınıf şubemiz var ve her şube bir sera yaptı. Maalesef coğrafya dersi haftada iki saat olması nedeniyle öğretim tam olarak hedefine ulaşmamakta. Öğrencilerimiz sınıfta soyut olarak öğreniyor ancak öğrendikleri kalıcı olmuyor. Öğrencilerin derste almış olduğu bilgileri zaman zaman yerinde uygulatarak tam öğrenme sağlamış olmaktayız. Bu çalışma ile aynı zamanda öğrencilerimize performans puanları da veriliyor."

"Bizim sera çalışması yapmamızdaki asıl hedefimiz ise yardımlaşma, dayanışma ve sorumluluk bilincinin öğrencilerimize kazandırılmasıdır. Her sınıf birbirine yardımcı olmakta, birbirinin eksiklerini gidermeye çalışmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimize sorumluluk, yardımlaşma ve doğa sevgisini kazandırmak en önemli vazifelerimizden biridir. Kendi fidemizi doğal yoldan yetiştiriyoruz. Ürünlerin yetişmesi sırasında da hiçbir ilaç ve gübre kullanmayı düşünmüyoruz. Her şeyin doğal olmasını istiyoruz. Bu çalışmayla öğrencilerin coğrafyaya ilgisinin arttığını görmek bizim için sevindirici bir durum oluşturdu." diye konuştu.

Okul Müdürü Durmuş Karadeniz ise "Öğretmenimizin talebi üzerine böyle bir çalışma yapıldı ve okulumuzun bahçesine seralar kuruldu. Öğrenciler ürün ektiler. Derslerin dışında boş zamanlarında öğrenciler seralara gelip çalışıyorlar" dedi.

10. sınıf öğrencisi Ahmet Sami Çiğdem da "Çoğu arkadaşım gibi bende bir soğan ekmeyi bilmezken, şimdi tüm ürünleri ekebilir duruma geldik. Arkadaşlarımız ile ürün yetiştiriyoruz. Toprakla haşır neşir olduk. Toprak insanı olgunlaştırır" dedi.