MODEF Fuarcılık tarafından bu yıl 4-9 Ekim tarihleri arasında 45. kez düzenlenen MODEF EXPO, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Beklentinin yüksek olduğu fuara 157 firma katılım sağlıyor.

Beklentinin yüksek olduğu fuarın, sektöre ilaç olması bekleniyor. Türkiye'deki mobilya sektörünün öncüsü olan İnegöl, yeni modelleri ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelecek profesyonel alıcılar ile buluşturacak. İnegöl ve Bursa protokolünün katılımıyla açılışı yapılan 45. MODEF Expo İnegöl Mobilya Fuarı, 9 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuan Modef Fuarcılık ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Mobilya fuarının bu yıl 45'ncisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Bir fuardan daha fazlası misyonu ile yola çıktığımız fuarımızı bu sene de açtık." diyen Uğurdağ, "150'nin üzerinde firmamız fuarımıza katılım sağlıyorlar. Bunun yanı sıra kendi işyerlerinden fuara katılım sağlayan birçok mobilyacımız mevcut. Tüm sektörleriyle birlikte şehir olarak bir fuar gerçekleştiriyoruz. Tüm sektörlerimize büyük ölçüde katma değer sağlamaktadır. Bu bağlamda İnegöl, Türkiye'nin 21. büyük ekonomisi, 17. büyük ihracat yapan merkezi ve dış ticaret fazlası veren 10. büyük ekonomisi olmasıyla birlikte tamamen bir sanayi şehridir."

"İnegöl hem kendisine hem Bursa'mıza hem de ülkemize üst düzey katkı sağlıyor. Burada yeni tasarımlarımız tüm dünyaya sunacağız. Fuara katılan ve katılamamasına rağmen kendini İnegöl'de hazırlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. 110 ülkeden alım heyeti hedefledik. Şehrimizi tüm Türkiye'ye tanıtmış olduk. Katılım sağlayan firmalarımıza ve tüm ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Güleç ise Mobilya sektörünün birçok sektörün buluşma noktası olduğunun altını çizdi. Yılsonunda 4.5 milyar dolar mobilya ihracatı yapmayı hedeflediklerini aktaran Güleç, "Mobilyacılar olarak ihracatın akıncılarıyız. Yılsonunda 4.5 milyar dolar mobilya ihracatı yapmayı hedefliyoruz. 2023'te dünya mobilya ticaretinin %5'ini Türk mobilyacıları olarak alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

İNEGÖL'DE ÇALIŞTIRACAK İNSAN ARIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise "45'incisini gerçekleştireceğimiz Mobilya Fuarımıza ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün içerisinde atılması gereken önemli adımlar var. Mobilyacı paydaşlarımızın tüm istek ve önerilerini değerlendirerek şehrimizi buna mukabil geliştirmek adına planlamalar yapmaya devam ediyoruz. Mobilya emek dostu bir sektör. Bu sektör için İnegöl'de çalıştıracak insan arıyoruz. Eksi işsizlik var, ihracat rakamları ortada. İnegöl, mobilya sektöründe alınmış olan hedef kararlara destek verecektir. Ekonomiye direkt katkı sağlayan bir ilçeyiz. İnşallah bundan sonra daha güçlü fuarlar yaparız. Emeği olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, güzel bir fuar olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

MODEF Fuarlarının geçmişinden bugüne kadar yaşadığı adımlardan bahsederek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ülkemiz güzel işlere imza atıyor. Birilerinin hamasi nutuklarla feveran ettiklerine bakmayın. El birliğiyle daha çok güzel işlere imza atacağız. Duyduklarımız bizleri ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Daha fazla pazar aramak, daha çok ürünlerimizi geliştirip standartlarımızı artırmalıyız. Fuarımızın 45'incisini büyük bir başarıyla gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı ve bereketli çalışmalar dilerim" dedi.

Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları

Açılış töreninde; Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'de birer konuşma yaptılar.

Açılış töreninde son olarak konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "İnegöl, her yıl dış ticaret fazlası vererek diğer şehirler için örnek teşkil etmektedir ve ilimiz ekonomisinin önemli bir temsilcisidir. Sektörümüzün tüm emektarlarını ve işverenlerini tebrik ediyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen İnegöl ihracat rakamlarıyla ekonomimizin güvenli limanı olmuştur. Bunun en önemli noktalarından biri MODEF Fuarlarıdır. MODEF Fuarları, İnegöl'ün sektördeki rüştünün ve kalitesinin göstergesidir. Ortalama 25 bin ziyaretçinin uğrak yeri olan bu uluslararası fuar hatırı sayılır işbirliklerine vesile olmaktadır. Fuarımızın sektörün tüm temsilcilerine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuarın açılışı yapıldı. Açılış sonrası protokol, stantları gezerek, katılımcı firmalara hayırlı olsun dileklerini iletti.