İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nun katılımıyla düzenlenen program, kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Dernek Başkanı Tarık Bostancı, "Bundan tam 104 sene önce, tarihin bittiği dediği yerde bitmediğini gösteren, hasta olduğunu söylediklerin de; 'Biz imanımız ile varız' diyen Çanakkale'nin şahadet şerbetini içmiş yiğit dedelerimizi hayırlar ile yad edip, cenabı haktan kendilerine rahmet, bizlere de onların yanın da, onların yönün de, onların arakasından devam eden bir nesil olmamızı Allah naip eylesin. Biz kavgadan, savaştan yana değil. Barış'ın ve dünya üzerinde hakikat'in dem vurduğu bir dünya hayatını arzuluyoruz ve inanıyoruz ki bir ömür ancak hayat iman ve cihattır şuuru ile gerçekleşirse insanlığa hizmet noktasın da güzel bir yere gelebilir." dedi.

Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram ise "Çanakkale sadece 35 kilometreden oluşan bir yer değil. Çanakkale bir vatanın, bir bayrağın, bir sancağın, bir inancın ayağa kalktığı yerdir. Çanakkale, bu bayrak altın da yaşamamız için şehit olan dedelerimizin canını verdiği yerin adıdır. Kan ve kemiğin demir ve galebe çaldığı, Haçlı zihniyetine, ırkçı emperyalizme kırmızı kart çıkartıp, durdurduğumuz yerin adıdır." diye konuştu.

Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi? Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi?

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu da "Pazarlığını Allah ile yapanlar, canını ve malını Allah ile satanlar, dünyada hiç bir şeyin önünde eğilmezler. Bizim hayatımız; dinimiz için vatanımız için canımızı verdiğimiz anda başlar. Bu yönüyle biz Müslümanlar olarak şahadet ruhunu asla kaybetmemeliyiz. Uyuşturucu, silah, eğlence, internet ve oyun ile bizi başka yere baktıranlar, bize başka başka şeyler gösterenler aslında ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar."

"Biz şahadet ruhu ile donatıldığımız müddetçe; evet aç kalabiliriz, pahalı pahalı hayatlarımız olmayabilir ama dünyada hiçbir kimsenin parası ile alamayacağı, tehdit ile korkutamayacağı şu vatan da; halayımızı da beraber çekeriz, maçımızı da beraber oynarız. Biz vatanımızı, dinimizi Allah'ın bize emanet ettiği bu kutsal davayı, dünyada hiçbir para ile alınamayacağını şahadet ruhu ile besleriz. Biz bir gecede fabrika ayarlarımıza döndük 15 Temmuz gecesinde, bir gece dip dalgasına döndü bu millet. Ne ahlaksız filmler seyrettirdiler bize, ne diziler çevirdiler." dedi.

Program daha sonra ilahi sanatçısı Erdoğan Aydın'ın seslendirdiği ezgilerle devam etti.