AGD ŞEHİTLERİ ANDI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz'ün yapmış olduğu konuşma, akabinde okunan ezgiler ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Öğrencilerin İnegöllü şehitlerin isimlerini tek tek andığı tiyatro gösterisinin ardından postacı rolündeki öğrencinin, "son bir mektup kaldı onu kim okuyacak" çağrısıyla kürsüye davet edilen ilçe başkanı Yakup Tokgöz, 04.09.1994 tarihinde Sarıkamış'ta girdiği bir çatışma esnasında bölücü PKK terör örgütü tarafından katledilen şehit Bedir Karabıyık'ın şehadete erişmeden önce annesi Saadet Hanım'a yazdığı mektubu okudu. Tokgöz'ün mektubu okuduğu sırada programın yapıldığı alanda duygu dolu anlar yaşandı.

İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz? İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz?

BÜTÜN İNSANLAR ŞEHİTLERE GIPTA İLE BAKARLAR

Programın açılış konuşmasını yapan AGD İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz, "Rabbim tüm şehitlerimize merhametiyle ve rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Peygamber efendimiz tabiriyle, cennette bütün insanlar şehitlere gıpta ile bakarlar. Rabbimiz şehitlere kat kat daha fazla rızıklar verir ve özel muamele yapar. Bizlere şehidi ve şahadeti sevdiren peygamberimize selam olsun, şahadet mektebinin ilk yıldızları olan ashabı güzin efendilerimize selam olsun. Bütün mazlum coğrafyalarda şehit olmuş kardeşlerimizi de rahmet ile anıyoruz. İnegöllü şehitlerimiz Hüseyin Gencer, Yavuz Mete, Halil İbrahim Aygün gibi kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

EVLATLARINIZI BİZE TESLİM EDEBİLİRSİNİZ

Merhum şehit liderleri anarak sözlerine devam eden Tokgöz, "Sizleri; benim için iyi doğru güzel ne varsa bunların hepsi İslamdandır diyen, Bosna'ya yeni bir heyecan getiren Aliya İzzetbegoviç'in inancı ile selamlıyoruz, eğer batıldan bana bir zulüm gelecekse batılın karşısında merhamet edecek kadar değilim diyen şehit Seyid Kutub'un selamıyla selamlıyoruz, Fatih Camii avlusunda yolun yolumuzdur dediğimiz şehit Metin Yüksel'in inancı ile selamlıyoruz, komutanının karagaha gideceksin isyancı paşayı öldüreceksin ama bu işin sonunda şahadet var hakkını helal et dediği ve cesur bir şekilde karargaha gidip isyancı paşayı öldüren şehit kahraman Ömer Halis Demir'in inancı ile selamlıyoruz, tılsım rabbinin huzuruna kanlı kefenle çıkmaktır diyen şehit genel başkanımız Adnan Demirtürk'ün inancı ile selamlıyoruz, bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır diyen Necmettin Erbakan Hocamız'ın inancı ve heyecanıyla selamlıyoruz. Değerli misafirlerimiz buraya ilk defa gelen misafirlerimiz varsa evlatlarını bize gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.