Konu hakkında açıklama yapan Başkan Şehitoğlu, şehrimizin uluslararası vizyon ile 50 yılının planlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

Bu planlamayı yaparken bazı risklerin alınması şehirlerin ihtiyaç ve yatırımlarını doğru planlanması gerektiğine işaret eden Şehitoğlu, "Aynı zamanda şehrimizin uluslararası potansiyelini düşünmek ve uluslararası bir merkez vizyonu ortaya koymalıyız. Bunun için gerekli olan en önemli kriter çok merkezli bir şehir yapısının oluşturulmasıdır. Bu yapıyı planladığımız ve kısmen sağlamaya başladığımız bu günlerde alternatif merkezlerin planlanmasına ve planlananların gerçekleştirilmesine ihtiyacımız vardır." dedi.
HASTANEDEN SONRA BÜYÜK FIRSAT
Hükümet konağının yıkılarak yenisinin yapılacak olmasının şehircilik açısından büyük bir fırsat olduğunu belirten Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, "Çok merkezli planlamada bölgelerimizden biri de yeni İnegöl dediğimiz Akhisar bölgesidir. Bugün bir süredir şehrin gündeminde olan Hükümet konağının yıkılacak olması ve yenisinin yapılacak olması açıkçası şehircilik açısından büyük bir fırsattır. Seneler önce benzer konuları yeni hastane yapımının özelinde konuşmuş ve maalesef şehir olarak Hastane yapımını yeni İnegöl'e kazandıramamıştık."

Bugün gelinen noktada her ortamda hastanenin oraya yapılması halinde şehrimizin nasıl olacağı konuşuluyor. O gün için hastanenin yapılmamasında en büyük engel bölgenin uzaklığı ve herhangi bir yatırımın hali hazırda orada olmamasıydı. Bugün de benzer konular tekrar gündeme gelecektir ancak unutmayalım 90'lı yıllarda Bursa'da Tıp Fakültesi'nin yapıldığı yerle ilgili de aynı konular konuşuluyordu ama ortaya bir vizyon konuldu. Bugün herkes Allah razı olsun, keşke daha uzağa yapılsaydı deniliyor."
İL OLMAK İSTİYORUZ AMA İL GİBİ DAVRANMIYORUZ
"Kamusal yatırımlar kendi ekosistemini de beraberinde oluşturur. Hastane bunlar içerisinde en etkini olsa da Hükümet Konağı, askeri birlikler, üniversite gibi kurumların yapıldığı bölgede hareketlilik ve alternatif merkezler oluşur. Yaklaşık 120.000 kişinin yaşamasını arzuladığımız ve planladığımız Yeni İnegöl'ün de artık bir kamusal yatırıma ihtiyacı var. Bugün Hükümet Konağının yenisinin yapılacak olması şehrimizin il vizyonu kazanabilmesi için önemli bir fırsat. Şehrimize yakışan ve yarın valilik binası olarak kullanacağımız hükümet konağının yeni İnegöl'e yapılması il vizyonunu taşımamız açısından son derece önem arz etmektedir." diye konuştu.