İnegölspor'da kongreye sayılı saatler kala sıcak gelişmeler yaşanıyor. İnegölspor'da başkan adayı olmayı düşünen isimler tek tek geri çekilirken son olarak İnegölspor amigosu Tevfik Taşkın aday çıkmaması durumunda başkan adayı olduğunu ifade etti.

İnegölspor Kayserispor İle Eşleşti İnegölspor Kayserispor İle Eşleşti

TOPLANTILARDAN SONUÇ ÇIKMADI
Toplantılardan sonuç çıkmadığını belirten Taşkın "İnegölspor kongresi bayrak yarışı oluyor daha sonra bayrak teslimatı oldu. 10 gündür kulislerde konuşulanlar var. STK'lar bir araya geliyor kıymetli başkanımız Alper Taban'ın iş adamlarımızı göreve çağırıp toplantı yapıyorlar. İnegölspor ile alakalı olumlu sonuç çıkmadı. Heryerden başkan adayları çıkıyor ama bugün mali yapılanmada herkes durumu biliyor bende farkındayım."

İNEGÖLSPOR SAHİPSİZ KALMAZ
"İnegölspor'un türk futbolunda bir markadır. İnegöl'ü övüyoruz %70 oy alıyor diyoruz bu kadar ihracat yapıyoruz diyoruz ama bakıyoruz ki söylenen şeyler fos çıkıyor. Söylenenlerle uygulananlar arasında fark var. Kaymakamımız belediye başkanımız İTSO başkanımız oda ve STK başkanlarımızın bir bütünleşmesini istiyoruz. Ama görünen o ki kimseden bir ses çıkmıyor. İnegölspor sahipsiz kalmaz biz adayız dedik ama had bilmek çok önemlidir. Ben nereden geldiğimi nasıl olduğumu herkes biliyor. İnegölspor'da başkanlık yapmanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyoruz."

ALİNUR BAŞKAN KELLESİNİ KOYUYOR
Bursaspor'u kurtarmak için Alinur Aktaş'ın kellesini koyduğunu ifade eden Taşkın "Alper Başkanımız ile Kani Ademoğlu döneminde 2 senelik süreçte çok önemli bir birliktelik oldu. Ekonomik krize rağmen güçlü irade gösterildi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi örnekler verirsek Bursaspor'un durumu çok büyük borcu var. İnegöl'ün çocuğu gurur duyduğumuz kıymetli büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş'ın Bursaspor'u kurtarmak için girişimleri var. Bursa'da bizim Bursaspor'da bizim. Alinur Başkan 1 milyar TL'lik borca kellesini koyuyor bu adam örnek alınması gereken bir insan. Ben kendilerine bu konuda yürekli onurlu şerefli davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Ben İnegöl'deki büyüklerimizden rica ediyorum. Ben buradaysam bu benim ayıbım değil İnegöl güçlü konumdadır ama biz farkında değiliz. İnegöl, İnegölspor ile marka değerini buldu. Dışarda İnegölspor'un ne kadar kaliteli olması o kadar İnegöl bilinir."

ADAY ÇIKARSA GERİ ÇEKİLİRİM
"Bugün Yavuz başkanımız ile görüştüm onlarda bir mücadele içindeydi ama kimseden ses çıkmadı. Bugün bir büyüğümüz gelir bizi uyandırdın der biz aday olacağız dediği an ben geri çekilirim."

BU İNSANLARI NOT ETTİK
İnegölspor'dan nemalandırlarmı diyenleri not ettiklerini ifade eden Taşkın "Son dönemde İnegöl'de yaşayan İnegölspor düşmanlarını gördük. İnegölspor bizim göz bebeğimiz ise diğer kulüplerimiz de göz bebeğimizin kapakçıkları olur. Kani Ademoğlu döneminde neden sustunuz bize diyorlar bir şey mi alıyorsunuz diyorlar. Geçmiş dönemlerde tesisler basılıyordu bir tane yönetici var müptezel hala dillendiriyor. 2 senedir yönetici başkan bulamıyoruz dediler. Bizde bundan sonraki yönetimlere sessiz olacağız birde bunu göreceğiz dedik hayırdır nemalandılar mı dediler. Önce herkes önce kendine bakacak haddini aşan insanlar oldu. Bu insanları biz not ettik."

BAŞARI BİZİM BAŞARISIZLIK ONLARIN OLUR
"İnegöl'de ki kanaat önderlerini birleşmeye davet ediyoruz. Ola ki kimse aday çıkmadı bize kalacak ben çok mu istiyorum sigara almaya 500 eksik ama ben buradaysam onların ayıbı. İnegölspor başarırsa topçu ve yöneticilerin başarısı olur başarısızlık ise bizi buraya getirenlerin olur."

İNEGÖLSPOR'UN NEKADAR BÜYÜK OLDUĞUNU BİLMESİ LAZIM
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a eleştirilerde bulunan Taşkın "Alper başkanıma birkaç söz söylemek istiyorum. Kendisi çok değerli kıymetli bir insan beyefendi bir insan çok dürüst bir adam ama hepimizin eksikleri kusurları var. İnegölspor'un İnegöl'de ne kadar büyük olduğunun farkına varması lazım. Çünkü İnegölspor bütün İnegöl'ündür. İnsanlar ona oy vererek belediye başkanı yaptı. Manisa Turgutlu CHP belediyesi. 168 nüfus var 5 milyon TL'den yardımda bulunuyor. 15 bin kişilik stat yapılıyor. "

ŞEHİR BÜYÜDÜ DÜŞÜNENLER UFALDI
İnegöl'ü yönetenlerin vizyonlarının düştüğünü belirten Taşkın "Muhittin Tanoğlu döneminde Özdilek'in olduğu yerde 20 bin kişilik stat projesi yapıldı 1980'li yıllarda. Şimdi şehir büyüdü düşünenler çok ufak ya. Bu memleketin kanaat önderleri bir araya gelsinler."

BİR LOKALİMİZ YOK
"Amatör kulüplerin lokalleri var bir İnegölspor'un bir lokali yok. Adam bilmem ne köyünden gelmiş lokal yapmış koca İnegölspor'un lokali yok. "

BELEDİYEMİZ CÖMERT OLSUN
Belediyenin İnegölspor'a daha fazla maddi destek vermesi gerektiğini belirten Tevfik Taşkın "Kıymetli Alper başkanımıza söylüyoruz siz bu memleketin belediye başkanısınız. Benim belediye başkanımsınız. Bir yönetici geliyor istişare kuruluyor belediyede verelim mi vermeyelim mi. Bir insan net olur ya bir insan sözünün arkasında olur. Tamam, iyisin seviyoruz o ayrı bir şey başkan adaylarına zeytin dalı uzatılıyor. Biz Kani'ci değiliz herhangi bir listede uzatılabilir ama tam düze çıkarken 3 lira ile biz şampiyon mu olacağız ya. Belediyemizde bu konuda cömert olsun ya."

Öte yandan Tevfik Taşkın yönetim listesini tamamlamasının ardından akşam açıklayacağını söyledi.