55 BİN TON ŞEFTALİ TOPLANACAK

Hasat yapılan şeftali bahçelerini gezen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "İnegöl'de 18 bin dekarlık alanda şeftali üretimi yapılmakta. Toplamda 55 bin ton civarında rekolte söz konusu. Bursa genelinde şeftali üretiminin en çok yapıldığı yer İnegöl'dür. Şeftali üretimimiz oldukça güzel ama Pazar sorunumuz ön plana çıkıyor. Şeftalinin kilosunun maliyeti 2 lirayı buluyor. Şeftalinin kilosunun 3 liradan satılması lazım ki çiftçimizin yüzü gülsün" dedi.

2 KAT DAHA DAYANIKLI

İnegöl şeftalisinin diğer illerde üretilen şeftaliden farkının olduğunu da açıklayan Çelik, "Raf ömrü diğer illerdeki şeftalilere göre 3 gün fazla. Yaklaşık 6 gün raf ömrü var İnegöl şeftalisinin. Raf ömrünün uzun olması tüketiciye avantaj sağlamakta. İnegöl olarak bu işi iyi yapıyoruz. İnegöl'de yetişen 80 ürünümüzün içerisinde şeftalimiz önemli bir yer tutmakta." diye konuştu.

Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesine geldi Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesine geldi

3 LİRA ALTINA DÜŞMEMELİ

Şeftali üreticisi Levent Arslan ise "İnegöl şeftalide de kaliteyi yakaladı. Meyvelerimiz kaliteli. 2.5 lira ile 3 lira arasında satıyoruz. 3 liranın altına düşünce maliyetlerimizi karşılamakta zorluk çekiyoruz. Raf ömürleri uzun ürünlerimiz var. 5-6 gün raf ömrü var. Kirazda olduğu gibi İnegöl şeftali de de, armut elmada da kendini ispatladı. Türkiye ve Avrupa piyasalarında söz sahibiyiz." ifadelerini kullandı.