ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı 'IDEF 2019' sona erdi.

Fuarda sergilenen yüzlerde yerli ve milli ürünler büyük ilgi görürken; yerli firmaların yaptığı zırhlı askeri arazi araçların yayları İnegöl'de üretim yapan estetik yay firması tarafından üretildi.

Firma sahibi Abdullah Ezim, Türkiye'nin Ortadoğu coğrafyasında askeri araç üreten tek ülke olduğunun altını çizerek, "Firma olarak askeri araç üreten Otokar, Çukurova, BMC, Katmerciler, Nurol, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) yay üretiyoruz. Savunma sanayinde araç üreten 5 yerli firmaya zırhlı askeri arazi araçların dingillerde kullanılan yayları üretiyorsunuz. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun yaptığı toplarda kullanılan yayları da bizler üretiyoruz. Savunma sanayisine ürün veren İnegöllü tek firmayız. Bizim ürünlerimizi kullanan firmalar özel sektör firması oldukları için ürünlerimiz dünyaya satılıyor."

"Son yıllarda Türkiye'nin savunma sanayisinde hangi konuma geldiğini burada sergilenen ürünlerle görmüş olduk. Bu fuar çok özel bir fuar. Elektronik ürünler konusunda oldukça iddialı. Son yıllarda savunma sanayisine yapılan yatırımları oldukça başarılı ve faydalı buluyorum. Savunma sanayisine Türkiye'nin daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.