2018 yılı Şubat ayında Yenişehir Galatasaraylılar Derneği'nde Atiker Konyaspor-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası maçını izleyen taraftarlar, derneğe gelen Yenişehir Emniyeti'nde bekçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Ali Uzun ile tartışmaya başladı.

Tartışma esnasında Aytaç Çalım ile Ali Uzun arasında itişmeler yaşandı. Alkollü olduğu belirtilen Uzun belinden çıkardığı silahıyla Aytaç Çalım'a ateş etmeye başladı. Bu arada abisinin vurulduğunu gören Erman Çalım da abisini kurtarmak için gidince bu kez Ali Uzun silahını ona doğrultup ateş etmeye devam etti.

Evli ve iki çocuk babası Aytaç Çalım, olay yerinde yaşamını yitirirken kardeşi Erman Çalım da hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayet zanlısı Ali Uzun'un İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor. 'Adam öldürmek' ve 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından hakkında toplam 36 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ali Uzun, ifadesinde, derneğin bulunduğu yerin önceden balıkçı olduğunu ileri sürerek, Galatasaraylılar Derneği'ne girdiğinde, akvaryum ve balık satılıp satılmadığını sorduğunu, kendisine küfürle karşılık verildiğini iddia etti.

Uzun, "Bir anda 10 kişilik grup üzerime gelince ben de kendimi korumak amacıyla silahımı çektim. Korkutmak amacıyla ateş ettim. O sırada yere düştüm. Tabancamı elimden aldılar" dedi.

Olaydan yaralı kurtulan Erman Çalım ise duruşmada verdiği ifadesinde, küfür edilmediğini, sanığın gerçekleri söylemediğini belirtti.

İnegöl Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmada savcı, mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında sanığa, 1 müebbet, 3'er kez 15'er yıl hapis cezası verilmesini istedi. Duruşma 26 Şubat tarihine ertelendi.