2018-2019 Bursa Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası, Gençler-Yıldızlar-Küçükler kategorileri 18-22Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri'nde 190 takım ve toplamda 980 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmaya üç kategoride toplam 156 okul katıldı.

İnegöl'de her alanda olduğu gibi satrançta da başarılı çalışmalara imza atan Altın Nesil Okulları, Bursa'da bu alanda ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha belgeledi.Turnuvada yapılan maçlar sonucunda Altın Nesil Okulları küçükler takımı 3.lük kupası almaya hak kazandı. Turnuva boyunca kıyasıya maçlar gerçekleştiren Altın Nesil okulları satranç takımları bireysel ve takım bazında oldukça başarılı sonuçlarla İnegöl'e döndü.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

Geçtiğimiz hafta İnegöl'deki tüm okul birincilerinin yarıştığı Büyükşehir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Satranç Turnuvası'nda ise ilkokul öğrencileri arasında Altın Nesil Okulları 4.sınıf öğrencisi Mert BAHÇECİ birinci, 3. sınıf öğrencisi Ömer Asaf AYDIN ikinci olarak turnuvayı tamamladı. Bu öğrenciler, elde ettikleri başarılar neticesinde Bursa'da yapılacak turnuvada İnegöl'ü temsil etmeye hak kazandılar. 17 ilçede dereceye giren ilk üç öğrencinin katıldığı Bursa'da 28 Şubat'ta yapılan turnuvada ise Mert Bahçeci 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti ve namağlup bir şekilde 41 öğrenciyi geride bırakarak birincilik kupası almaya hak kazandı. Elde ettikleri başarılarla hem İnegöl'ün hem de Altın Nesil Okullarının adını Bursa'da duyuran öğrenciler, aldıkları madalyalar ve kupalarla okullarına döndüler.

Okul Müdürü Serdar ACAR, "Öğrencilerimiz, iki haftadır süren satranç turnuvalarında elde ettikleri başarılı sonuçlarla bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin bu sonuçları elde edene kadar geçirdikleri süreçte azimli ve disiplinli çalışmaları dikkat çekiyor. Satrançta, disiplin ve sürekliliğin ne kadar önemli olduğunu da sık sık vurguluyoruz. Her alanda olduğu gibi satrançta da her yıl başarılarımızı artırıyor ve öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine destek olmaya çalışıyoruz. Yarışmaya katılarak centilmence mücadele eden ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi;sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen Satranç Antrenörümüz Temel BAŞOL'u Altın Nesil Okulları olarak tebrik eder, bundan sonraki müsabakalarda da başarılarının devamını dileriz." diyerek başarılı geçen müsabakaların değerlendirmesini yaptı.