Çin'in 11 milyon nüfuslu Wuhan şehrinden yayılan Corona virüsü vakası her geçen gün artmaya devam ediyor. Virüsün yayılmasını önlemek için Çin'in yanı sıra dünya genelinde bir dizi önlemler alınırken, virüs endişesiyle bireysel önlem almak isteyenler de koruyucu maskelere yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle Çin, ülkedeki maske kullanımının artması üzerine talebi karşılayamayacak duruma geldi. Farklı ülkelerden maske ihraç etmeye başlayan Çin'e Türkiye'den de ciddi miktarda maske satışı gerçekleşiyor. Virüs salgını sonrası stokları tükenen Çinli şirketlerin imdadına ise Türkler yetişti.

Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor

Çin'in kısa vadede 200 milyonluk siparişi için üretim hızı yetmeyince maske üretici firmalar sanayi kentlerinde üretim yapan fabrikaların ellerinde bulunan maskeleri satın almak için girişimlere başladı. Sanayi kenti İnegöl'de fabrikalarda kullanılan toz maskeleri, şehir dışından gelen toptancılar tarafından toplu olarak satın alınıp, daha yüksek karla Çin'e tekrar geri satılıyor.