ADIM ADIM NORMALLEŞME

Bursa'nın ekonomi gazetesi EkoHaber, OSB'lerle ilgili yaptığı haberde OSB'lerdeki üretimin en önemli göstergelerinden olan elektrik, doğalgaz ve su tüketimleri verileri ışığında Bursa'daki OSB'lerin normalleşme adımlarını mercek altına aldı.

SON DURUM UMUT VERİCİ

İnegöl'den de İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin ve Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay, son durumu paylaştı. OSB'lerde, Haziran ayı ile birlikte elektrik, doğalgaz ve su tüketimleri artmaya başladı.

KAPASİTE NORMALE DÖNDÜ

İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin; "Normalleşme ile birlikte Bölgemizdeki firmaların kapasite kullanma oranları ortalama yüzde 90 'a ulaşmış olup, elektrik ve doğalgaz kullanımları artış gösterdi. Bölgemizde 14.000 civarında olan istihdamda gerek işçi çıkarma yasağı ve gerekse devletimizin verdiği teşviklerle (kısa çalışma ödeneği) kayda değer bir eksilme olmamıştır. İhracatta yaşanan kaybın da pandemideki şartlara bağlı olarak yılsonunda normalleşeceğini düşünüyorum. Covid-19 sonrası dünya üretim ve ticaretinin ekseninin değişeceği fikrine uzun süreli bir süreç olacağını varsayarak ve bunun Covid-19 'dan çok daha önce ABD ve Çin arasında ticaret savaşları ile başladığını düşünüyorum" dedi.

İHRACAT YÜKSELİŞTE

Şahin şöyle devam etti: "Ayrıca Türkiye'nin geçen yılda ABD ile yapılan görüşmelerde ticaret hacminin 100milyon USD'ye çıkarılması görüşmelerinin realize olabileceğini de göz önünde bulundurursak bu anlaşmada görüşülen öncelikli 7 sektörden 2'si olan mobilya ve tekstilin Bölgemizdeki ve Bursa'daki ağırlığını var sayarsak pandemi sonrası Bursa İlimizi ve İnegöl İlçemizin üretim ve ihracatının büyük oranda artacağını öngörüyorum.Covid-19'la beraber zaten bir ivme kazanmış olan e ticaretin özellikle ülkemizde de çok hızlandığını, şirketlerimizin hızla bu ticarete intibak etmesi ve bu konudaki eksikliklerin tamamlanması gerektiğini düşünüyorum"

ÜRETİM ARTIYOR

Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay da ; "Bu ay ile birlikte, pandemi öncesi ivme yakalanmış durumda fakat üretimler sanayicinin cesareti ile bu seviyeyi yakalamış durumda; sanayici üretimini direkt satış olarak değil, kısmi depoya hazırlık, kısmi satış şeklinde programlamakta. Sanayicimizin cesaretiyle, şu an üretim kapasitesi pandemi öncesine yakın seyretmekte. %50 depo,%50 satış gibi düşünebiliriz bu durumu. Geniş paydada dünyada, daha özelde Türkiye, merkezde Yenice OSB olarak, dış tesirlerde iyileşme yaşandıkça merkeze doğru da bu ivme yakalanacak. Sanayicimiz şuan bu süreci fazlasıyla hazır durumda.Üretime bağlı Çin'in üretim gerçekleştirdiği bütün pazarlarda, alternatif arayışına şimdiden girilmiş durumda. Bu bağlamda Türkiye süreci iyi okuyup, elini taşın altına koyarsa, süreci uzun vadede karlı kapacaktır." ifadelerini kullandı.