Kadir Gecesi programları kapsamında İshakpaşa Camiinde bulunan Sakal-ı Şerif, ziyarete açıldı.

Cuma namazının ardından başlayan ziyarette, Sakalı Şerif, 40 katlı örtü içinden çıkarılarak küçük cam tüp içinde halkın ziyaretine sunuldu.

Binlerce vatandaş, Sakal-ı Şerif'i görmek için camiye akın ederken, bazı vatandaşlar Sakal-ı Şerife dokunmak için çaba harcadı.

Cuma namazı sonrası erkeklerin ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif, ikindi namazında bayanların ziyaretine açıldı. Ziyaretin ardından Sakal-ı Şerif, tekrar muhafaza kutusuna sarılarak aynı özenle kaldırıldı.

AŞKIYLA YANIP KAVRULUYORUZ

İshakpaşa Camii İmam-Hatibi Mehmet Nuri Memiş,

"Resulullah efendimiz, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Peygamber efendimizin diğer peygamberlerden farklı ve diğer peygamberlerden üstün olarak gönderilmiş olmasının sebebi onun son peygamber olması, insanların son umudu olması. Asırlardır da insanlık, Hz. Muhammed'in aşkıyla yanıp kavrulmaktadır."

"Mantıklı bir kural vardır, parça bütünü temsil eder. Dolayısıyla bir kıl parçasıdır ki ne olacak dememek gerekir. Resulullah efendimizin yüzünde aylarca kalmış ve kesildiği günden itibaren de bir kenara atılmayıp evlerin en güzel yerlerinde muhafaza edilmiş Sakal-ı şeriftir. Tıpkı Resulullah efendimizi canlı olarak ziyaret etmiş gibi faziletli ve anlamı olan bir hadisedir.

Dolayısıyla bizler de onun vücudundan bir parçayı görecek olmanın aşk ve şevkiyle bu camiyi doldurduk" diye konuştu.

Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?