İNEGÖL HALKI 1136 ADET KURBAN HİSSESİ BAĞIŞLADI

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada; "Türkiye'de ilk defa vekaletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 27 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. 2019 kurban yolculuğumuzda İnegöl halkı 1136 adet kurban hissesini derneğimize bağışladı. Bu kurbanları binlerce paya ayırarak 45,440 ihtiyaç sahibine ulaştırdık.

ihtiyaç sahipleri adına İnegöl halkına çok teşekkür ederiz. İnegöl halkının kurban ibadetinin yerine ulaştırılmasında İnegöl'den 7 kişi hem şahitlik etmek üzere, hemde bu kurbanların kesilmesi ve dağıtılması için yollara düştüler. Bu arkadaşlarımız toplam 64 saat uçak yolculuğu, 59 bin km kara yolculuğu yaptılar"

"Nida Menteş, Tayland Patani'ye gitti. 2 uçak değiştirdi. 16 saat uçakla uçarak, 400 km kara yolu ile ancak bölgeye ulaşabildi. Dönüşte ise yine 2 uçak değiştirdi. 16 saat uçakla uçtu. 400 km de kara yolu ile ancak Türkiye'ye ulaşabildi. Adnan Dursun, Nijer'e gitti. 6 saat uçakla uçtu - 900 km de kara yolu ile ancak bölgeye ulaşabildi. Dönüşte ise yine 6 saat uçakla uçtu. 900 km de kara yolu ile ancak Türkiye'ye ulaşabildi. Sabit Tatlı, Bangladeş'e gitti. 2 uçak değiştirdi. 10 saat uçakla uçtu - 1500 km de kara yolu ile ancak bölgeye ulaşabildi. Dönüşte ise yine 2 uçak değiştirdi. 10 saat uçakla uçtu - 1500 km de kara yolu ile ancak Türkiye'ye ulaşabildi. Osman Şentürk, Fikret Bayram, Erdal Bayraktar ve Özgür Gürbüz'den oluşan 4 kişilik bir ekip ise Gürcistan'ın Acara bölgesine giderek 2700 km kara yolculuğu yaptılar. Bayramda bu 7 kişilik ekip; çocuklarını, eşlerini ve akrabalarınızı bırakarak zorlu sıkıntılı ve bir o kadarda tehlikeli bir seyahat ve görev yaptılar. Allah hepsinden razı olsun. Bu arkadaşlarımızın her biri birer şahittir.

Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu? Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu?

Tıpkı 27 yılın vermiş olduğu güven ve şeffaflıkla halkımızın kurban ibadetlerinin vekaletlerini yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz."

İYİLİKTE PAYIMIZ VAR

"İHH "İyilikte Payınız Olsun" sloganıyla 2019 kurban organizasyonunu Türkiye dahil 93 ülkede gerçekleştirdi. Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağıtan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atıldı. İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte 11 ülkede toplamda 27 bin 233 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Uzun yıllardır dünyanın dört bir yanına iyilik taşıyan İHH, İnegöl'ümüz başta olmak üzere, Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde 56 bin 560 kişiye kurban eti ulaştırdı. Bizlere güvenen ve her türlü yardımlarını esirgemeyen İnegöl halkına minnetarız. Yetim, yoksul ve ihtiyaç sahipleri adına halkımıza sonsuz teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.