HAZİRAN AYINDA AÇILACAK

İnegöl'deki sağlık hizmetleri, yıkılan Huzurevi binasının yerinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sağlıklı Yaşam Merkezi projesi ile tek çatı altında toplanıyor.

2018 yılı Haziran ayında temeli atılan binanın yapımında sona gelindi. 5 milyon 500 bin liraya mal olacak donanımlı hizmet binasının Haziran ayında hizmete açılması hedefleniyor. 5 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi, 3 bin metre kare kapalı alanda hizmet verecek. Eğitim ve spor alanlarının da bulunacağı binada 100 hizmet odası bulunuyor.

KANSER ERKEN TEŞHİSİ DE YAPILACAK

Merkezin bünyesinde; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alacak. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de buraya taşınacak.

HASTANE RAHATLAYACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan yaptığı açıklamada;

"İnegöl'e önemli bir sağlık yatırımı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı Yaşam Merkezi eksiğimizi gideriyoruz. Toplamda 5 bin 600 metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Çok büyük bir yapı. Bu binalardan dikey yani yüksek olanı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak idari hizmet verirken, yatay bina ise Yaşam Merkezi olarak şifa dağıtacak. Kronik hastalıklar, kanser taramaları, anne sütü, sağlıklı gebelik, bağımlılıklarla mücadele gibi kronik hastalıklarla ilgili mücadeleleri yapacağız ve hastanelerdeki gereksiz yığılmaların önüne geçeceğiz" dedi.

Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin